Metro arayüzü için yeni bir isim gerekli

CHIP Online
06-08-2012, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, Windows 8'de "Metro" ismini çöpe attı; peki şimdi onu nasıl adlandıracağız?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/met ... -gerekli_35172.html

Microsoft, Windows 8'de "Metro" arayüzünü tarif ederken "Metro" kelimesini artık kullanmamaya karar verdi. Şirketin bu kararının çeşitli nedenleri var, ancak Metro yerine kullanmayı planladığı "Windows stili arayüz" ("Windows 8 Style UI"), onu tarif edecek kadar cazip görünmüyor.


Düşündüğümüzde, Windows 7'deki Aero arayüzünden çok fazla bahsetmediğimiz bir gerçek. Çok az kişiyi "Aero masaüstü deneyimi"nden bahsederken duyuyoruz; bu özellik genellikle "Windows 7" ile beraber anılıyor. Aero'yu kapatsanız da Windows 7'nin çalışma şeklinde büyük bir değişiklik olmuyor. Ancak Windows 8'de bu durum biraz farklı. Metro arayüzünde uygulamalar çalıştırabiliyorsunuz. Bazı uygulamalar ise sadece geleneksel masaüstü modunda çalışıyor.


Görünüşe bakılırsa artık "Metro" olarak adlandırılmayan arayüz için "Windows 8" adını vereceğiz. Bununla birlikte "Windows 8"in iki arayüz arasındaki ayrımı nasıl vurgulayacağı bir süre tartışılacak gibi görünüyor. Bize sorarsanız, Microsoft'un Metro arayüzü için yeni, kulağa hoş gelen yeni bir isim bulması gerekiyor.

Tüm Konu: Metro arayüzü için yeni bir isim gerekli

Kaynak: www.chip.com.tr