Mevcut kurulu Windowsu harici kutudan çalıştırma

bilgehan
04-07-2017, 14:34   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2004

Arkadaşlar mevcut sistemimi (ssd ye kurulu) usb 3.0 bir harici disk kutusuna takarak yine aynı bilgisayarda çalıştırmak istiyorum. İnternette USB'ye yeni sistem kurulumu için anlatımlar mevcut ancak halihazırda kurulu bir sistem için ne yapılması gerektiğini anlatan bir döküman yok. Yeni sistemim bilgisayara taklıyken mevcut sistemi USB'den başlattım hangi sistemden başlatacağımı vs soruyor hepsi tamam USB'deki sistemden başlattığım zaman Windows un başlangıç görseli çıkıyor ve sonra bir an mavi ekran verip kapanıyor. 

Yardımlarınızı bekliyorum.

badwizard
04-07-2017, 17:51   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Denediğin yönten doğru ancak ufak bir sorun var, başka bir makinada kurduğun windows diskini tatamen farklı donanıma sahip bir makinaya takıp başlatamazsın, en azından anakartın aynı yada benzer olması gerekir.

buradaki sorun windows yapılandırmasının tamamen farklı olmasından kaynaklanıyor, biyolojik örnek verecek olursak, sistem başlarken elini ayağını arıyor ama yerinde toynak kuyruk filan buluyor haliyle bunları nasıl kullanacağını bilmediği için çöküyor yani aradığın gibi bir yöntem yok bulamamış olma sebebin de bu zaten.

illa usb üzerinden sistem kuracaksan hangi makinada kullanacaksan onun üzerinde kurmalısın ki sistem nerde ne var bilsin.

bilgehan
05-07-2017, 13:01   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2004

Yanıtın için teşekkürler. USB'den boot etmek istediğin ssd aynı sistemde sata birimine takılıyken kuruldu zaten. usbden boot ederken sıkıntı çıkarıyor. Bilgisayarın ikinci hdd yuvasına takılıyken sıkıntı olmuyor. İstediğim sistemden başlatabiliyorum. Acaba USB'den başlatmak için önceden bir ayar mı gerekiyor.

Son Düzenleme: bilgehan ~ 05 Temmuz 2017 13:03
badwizard
05-07-2017, 19:13   |  #4  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Sorun windowsun kendini nerede gördüğüyle ilgili, sistemi sata üzerinde kurduğun için sistem diskini sata üzerinde arıyor, aynı makinada kurduysan donanım tamamen aynı ama yol yanlış, bunu düzeltmek için diskin boot recordunu baştan yazman lazım ki bu da kesin çalışır diyemem. bunu yapmak için sistemi recovery modda başlat, onarım seçeneklerinden komut istemini seç, bootrec.exe /fixmbr komutunu yazıp enter yap.

yinede bu şekilde kullanacağın diski usb üzerinde kurman en temiz yol gibi görünüyor.