Meyve Çekirdeklerini Çöpe Atmayın!

undrgrnd
07-06-2010, 15:41   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
230 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

TemaVakfından Duyurulmuştur...

Yeryüzünün aldığı yağmur oranı 10 yıllık aralıklarda artar. Bu sene (2010)dünyanın periyodik olarak en çok yağmur alan yıllarından biri olacak, bunedenle yediğiniz kayısı, şeftali, kiraz, vişne, karpuz, kavun, erik vb.meyvelerin çekirdeklerini lütfen çöpe atmayın, hele çöp poşetlerine ASLAhapsetmeyin. Mümkünse herhangi bir yerde toprağın 10 cm altına gömün. Üzerinede bir bardak su dökün.

Gömme imkanınız yoksa bi poşette bu çekirdekleri biriktirip yanınıza alın (yada arabanıza koyun) arsa, tarla, toprak yol kenarı, yamaç gibi toprağıgördüğünüz alanlara bu çekirdeklerinizi savurun, korkmayın bu çevre kirliliğideğildir aksine çevre için yeni hayattır. Doğa hemen o yeni çekirdeklerikucaklar ve besler…

Yapacağınız en kötü hareket çekirdekleri poşetlere hapsetmektir ! Bunu yapmayınve yaptırmayın.

Yapılan çalışmalarda doğaya başıboş atılan yada dikilen bu çekirdeklerin en azyarısının yeşerip ağaç veya bitki olduğu kanıtlanmış.
En büyük israflardan birisi meyve çekirdeklerinin çöpe atılması, ülkemiz adınaküçümsenemeyecek büyük bir servet...
Daha yeşil bir ülke için, daha temiz hava için, toprak kaymasını önlemek veyeni nesillerimize yeşil bir dünya bırakmak için hep birlikte elimizdengeldiğince meyve çekirdeği gömelim, savuralım, fırlatalım…

Bu uygulama TEMA tarafından başlatıldı ve bilinçli toplum olarak bizlerindesteklerini bekliyor, Doğaya yardım etmek, gelecekte etrafımızı saracak betonve gökdelenlerden alamayacağımız oksijeni karşılamak için bile buçekirdeklerden çıkacak ağaçlara ihtiyacımız olacaktır.

Poşete koymadığınız her çekirdek için şimdiden teşekkürler...

Son Düzenleme: undrgrnd ~ 07 Haziran 2010 15:41
cihat emre
07-06-2010, 15:58   |  #2  
cihat emre avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
148 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

kardeş onla kim uğraşcak

uGuR.uK
07-06-2010, 17:08   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

fikir çok güzel bir fikir ama insanlarının çoğunun şehirlerde yaşadığını düşünürsek pekte savurabileceğimiz tarla vea toprak arazilerimiz yok maalesef... ama yinede elden gelen yapılıp takdir edilmeli diye düşünüyorum ;)