microfon çalışmıyor!

HPQ-User
03-11-2008, 22:18   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 27
30,997 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

 

ibrahim sormuş:
yukardada belirttiğim gibi 23 temmuz 2008 tarihinde toshiba A300 15M markalı laptop aldım ve sorunum şudur internette araştırdığıma göre bulaptop ta dahili mikrofon bulunması gerekiyor.fakat bana gelen laptopta dahili mikrofonun olup olmadığından şüpheliyim çünkü ; msn de görüntülü arama başlattığımda karşı tarafa görüntüm gidiyor fakat sesim gitmiyor buna karşılık onlarınki bana geliyor.aslında tek sorun bu değil bilgisayarın kendi ses kaydedicisindede kendi sesimi kaydedemiyorum.birde cameranın proğramını açtığım zaman ses kaydı bölmesi var orda kaydettiğim zaman zıızzzzzt diye bir ses çıkıyor ve sesimi kaydedemiyorum. ne yapmalıyım bilgisayarımın daha garantisi var ne yapayımm bana bir yol gösterin illaki mikrofonmu almam lazım şimdiden teşekkürler

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
23 Temmuz 2008 tarifinde toshiba satellite A300-15M (PSAJ4E-01W00RTE  (DC19V)) aldım

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)

Blacksmith
03-11-2008, 22:30   |  #2  
Blacksmith avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
312 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

bu kadar kafana takma bı mıkrofon al gıtsın..zaten ses kaynagı olan agızın ıle mıkrofon arasında tahmını 50 cm mesafe olacagından dahılı bır mıkrofon olsa bıle sesın karsıya fısıltı olarak gıder agzını mıkrofona yaklastırman gerekır buda cok abes olur.. bu sepeplerden dolayı lap topuna dahılı mıkrofon koyduklarını sanmam...dusunsene konusmak ıcın laptopa dogru egıldıgını ne kadar sacma..o yuzden bosuna dahılı mıkrofon arama al bıtane rahat et zaten ucuzda bısey.

Recep Baltaş
04-11-2008, 03:11   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 7
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Ses sürücüsü yüklü olmadığı için oluyor olabilir.

Daha az önce eve gelen arkadaşımda da aynı sorun vardı, ses sürücüsünün güncelledim sorun çözüldü...

McKeNaN
08-02-2009, 13:03   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

bende a300-15m var forumlarda felan ram hızını 667 mhz gösteriyor fakat ben bi programla bilgisayarımın özelliklerine baktığımda ram i 332,5 olarak görünüyor...ben ram almayı düşünüyorum nasıl bi ram almam lazım yardımcı olabilirmisiniz...