Microsoft, 1 milyon gence program yazdıracak!

CHIP Online
17-09-2013, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft Türkiye, 5 sene içinde ulaşmak istediği bu önemli hedefini ortaya çıkardı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... zdiracak_42707.html

Microsoft Türkiye, girişimcilik ekosisteminin Türkiye'de yaygınlaşmasına öncülük etme amacıyla herkese açık, ücretsiz bir uygulama geliştirme okulu olarak kurguladığı Açık Akademi'nin hedefinin 5 yılda 1 milyon gence ulaşmak olduğunu açıkladı.


Microsoft Türkiye, bilişimde ilerlemenin ilk koşulunun özgün yazılımlar ve üretken yazılımcılar olduğuna dair inançla çalışmaya devam ediyor. Bu düşüncenin bir uzantısı olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın desteğiyle hayata geçirilen Açık Akademi projesinin yeni dönem hedefi 5 yıl içinde 1 milyon kişiye ulaşmak olarak belirlendi.


Türkiye'nin ilk ve tek herkese açık, ücretsiz uygulama geliştirme yazılım okulu olan Açık Akademi, ilk günden itibaren yoğun bir ilgiyle karşılandı ve 120 binden fazla öğrenciye ulaştı. Yeni duyurulan "Açık Akademi Genç Yazılımcı Programı" çerçevesinde, Açık Akademi'nin lise ve dengi okullarda bir yıl içinde 8 bin yeni öğrenciye ulaşması hedefleniyor. Eğitim programlarında görev alacak 1.000'e yakın öğretmenin eğitimini de Microsoft Türkiye üstlenecek.


Tüm Konu: Microsoft, 1 milyon gence program yazdıracak!

Kaynak: www.chip.com.tr