Microsoft Azure Nedir? Ne İşe Yarar?

CoSTa
16-10-2020, 14:38   |  #1  
CoSTa avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2020

Uzun yıllardır kullanımda olan ve günümüzde popülerliği git gide artmaya başlayan Microsoft Azure platformu oldukça geniş kapsamlı özellikleri içerisinde barındıran ve oldukça büyük bulut platformudur. Diğer bir deyişle Microsoft Azure, Windows Server işletim sistemi gibi fakat onun özelleştirilmiş olan bir sürümüdür. Bu nedenle Microsoft Azure de aslında bir işletim sistemi olarak anılabilmektedir.

Microsoft Azure Hizmetleri Nelerdir?

Azure web sitesi hizmetini kullanarak şirketiniz ya da kendiniz için kurumsal düzeyde web uygulamaları oluşturabilirsiniz. Azure işletim sistemini kullanarak oluşturacağınız web uygulamalarında ASP.NET, Java, Node.js, C# gibi dilleri seçip, uygulayabilirsiniz. Azure işletim sisteminin dilediğiniz dili seçmenize olanak sağlayan bu hizmetini Microsoft, ‘azure sizin dilinizi konusuyor’ sloganı ile duyurmuştu. Gerçekten de öyle size en uygun olan web dilini seçebilirsiniz.

Dil hizmetinin yanı sıra Joomla, WordPress, Drupal gibi web uygulamalarını ve bu uygulamaların yanı sıra CSM çözümlerini de Microsoft Azure kullanarak çalıştırabilirsiniz. İşletim sisteminin içerisinde bulunan ölçeklendirmeyi kullanarak sunucunuzu yükünüze ya da planınıza göre iste otomatik isterseniz de el ile ölçeklendirebilirsiniz. Yine tüm bu özelliklerin yanı sıra web sitenizi yedeklemeniz, kendi etki alanınızı kullanmanız ve SSL sertifakanızı kullanabilmenizde Azure sisteminin pratik yanlarındandır.

Microsoft Azure Sanal Makine Hizmeti Nedir?

Microsoft Azure işletim sistemini kullanarak var olan sanal makinenizi imaj dosyanızdan alarak kullanabilirsiniz ya da yeni sanal makineler oluşturabilirsiniz. Microsoft Azure sanal makine hizmetinde Virtual Hard Disc yani VHD sistemini basit olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca eğer IT çalışanı iseniz VHD galerisine de Azure ile ulaşabilirsiniz.

Microsoft Azure Veri Tabanı Hizmeti Nedir?

Azure’nin sevilen birçok hizmetinden birisi de veri tabanı hizmetidir. Hemen hemen her uygulamada olduğu gibi Microsoft Azure’de de uygulama oluşturulurken veri tabanına ihtiyaç vardır. Veri tabanında verileri saklamaya ihtiyaç duyarız bu nedenle veri tabanı her uygulama ve işletim sistemi için gereklidir. Microsoft Azure verilerinizi saklamak ve yönetmek için yenilikçi ve kaliteli teknolojiler kullanır. Bu teknolojiler tüm verilerinizi depolayabilmenizi, işleyebilmenizi ve yönetebilmenizi sağlar. Microsoft Azure’nin veri tabanı için kullandığı teknolojiler Windeows Azure Virtual Machines tarafından oluşturulmul SQL server ya da DBMS teknolojileridir.