Microsoft: Bu işte bir terslik var!

CHIP Online
28-05-2011, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, rekibi Google'ın Android işletim sisteminden öyle büyük paralar kazanıyor ki...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... slik-var_27190.html

Resimlerle: HTC'nin tüm canavarları!

Mobil işletim sistemleri arasında süre gelen rekabette, Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows Phone 7'nin tercihen Android'in çok çok gerisinde kaldığını neredeyse hepimiz biliriz. Öyle görünüyor ki bu durum, Microsoft için de geçerli. Microsoft, Android işletim sisteminden kazandığı parayla adeta ihya oluyor.

Citi analistlerinden Walter Pritchard'ın hazırlamış olduğu en son Microsoft raporunda yazanlara göre, Microsoft, WP7'yle kazandığı paranın 5 katını Android'den elde ediyor. Bunu ise HTC'ye açtığı patent davası sonrasında yaptığı anlaşma sayesinde başarıyor. 2010 yılının Nisan ayında Microsoft ile HTC'nin yaptığı anlaşma gereği HTC, sattığı her Android için Microsoft'a 5 dolar ödedi. Citi'den gelen bilgilere göre HTC tam 30 milyon Android telefon sattı ve buna karşılık olarak Microsoft'a 150 milyon dolar ödedi. Bu süreç içerisinde 2 milyon WP7'li telefon satan Microsoft, her telefondan lisans ücreti olarak 15 dolar aldı. Bu da, toplam 30 milyon dolar ediyor.

Kısacası Microsoft, kendi işletim sisteminden kazandığını paranın tam 5 katını, en büyük rakibi Google'ın işletim sistemi Android'den kazanıyor. İşin içine diğer Android'li cep üreticileri de girerse, kazanç akıl almaz boyutlara ulaşabilir...

Tüm konu: Microsoft: Bu işte bir terslik var!

Resimlerle: HTC'nin tüm canavarları!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft'un bu stratejisi hakkında ne düşünüyorsunuz?