Microsoft bunu neden yapıyor?

CHIP Online
15-09-2012, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, neden durup dururken Surface ile donanım dünyasına girdi? Cevap içeride...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... -yapiyor_35671.html

Microsoft'un Surface ile kendi bilgisayarını yapma girişimi üzerine çok şey yazıldı, çizildi. Ancak bu hafta, Microsoft'u çok yakından tanıyan bir isim konu hakkındaki görüşlerini açıkladı.


GeekWire'ın haberine göre eski Windows Phone Genel Müdürü Charlie Kindel şunları söyledi: "Microsoft bir donanım şirketi değil ve asla olmayacak". Kindel, geçen sene ayrıldığı Microsoft'ta 21 yıl çalışmıştı.


Peki Microsoft neden Surface ile bir kez daha donanım sektörüne giriyor?  Kindel'a bakılırsa bu hareket, şirket donanım üreticileri arasına katılmayı hedeflediği için yapılmadı. Girişim daha çok pazarlama amaçlı: "Bu hareket PC endüstrisi için bir rehber niteliğinde. Microsoft Surface'i bu yüzden yapıyor. Surface'i bir iş kolu olarak değil, Microsoft Store'u kurmalarıyla aynı nedenden dolayı üretiyorlar. Bunu bir tür pazarlama yatırımı olarak düşünün.  Endüstrideki diğer firmalara nelerin mümkün olduğunu ve bu işin nasıl düzgün yapılacağını gösteriyorlar."


Öte yandan Surface'i sabırsızlıkla bekleyenler arasında olan Kindel, konuşmasında karısına iPad almayı, Surface çıkana kadar ertelemesini önerdiğini de belirtti.

Tüm Konu: Microsoft bunu neden yapıyor?

Kaynak: www.chip.com.tr