Microsoft Çinli kullanıcılara karşı savunmada

CHIP Online
26-10-2008, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft korsan Windows'ların ekranını karartan uygulaması için bir savunma yayınladı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Micr ... savunmada_9291.html

Microsoft Çinli kullanıcıların protestolarına karşı yaptığı açıklamada Windows Office Genuine Advantage programının yanlış anlaşıldığının altını çizdi. Çinli kullanıcılar bilgisayarlarında kopya XP tespit edildiğinde ekranlarının kararmasını protesto etmiş, şirketi sistemlerine izinsiz girerek kişisel bilgileri ele geçirmekle suçlamıştı.  

Microsoft yaptığı açıklamada kullanıcıların isim soyadı, e-posta adresi gibi kişisel bilgilerinin kesinlikle toplanmadığını ve kullanıcıyı ifşa etmek amaçlı herhangi bir uygulamanın yapılmadığını garanti ettiklerini bildirdi. Windows Genuine Advantage programının tamamen gönüllü bazda çalıştığını, kullanıcıların bilgisayarlarının da çalışmayı durdurmayacağını açıkladı.

Windows Genuine Advantage (WGA) ve Office Genuine Advantage (OGA) programları 2005 yılında duyurulmuştu. Çin'de aktif hale gelmesi de 2006 yılına rastlıyor. Windows XP Professional ile gelen siyah ekran uygulaması da kullanıcıların son zamanlarda şikayetlerini sert biçimde dile getirmelerine neden olmuştu.

Microsoft yaptığı açıklamada "bir çok araştırma gösteriyor ki, Windows kullanan kullanıcıların yüzde 20 gibi büyük bir bölümü aslında korsan kopya kullandıklarından habersiz. Yayımladığımız mesaj kullanıcıları hem uyarmak hem de bilinçlendirmek amaçlıdır" dedi.


Tüm konu: Microsoft Çinli kullanıcılara karşı savunmada

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bİlgisayarınızdaki Windows korsan kopya olabilir mi?

Lammoth
26-10-2008, 11:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
178 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

işe bak ya, millet korsan kullanıyor diye haklı oluyor microsoft suçu oluyor.

kalamarr
26-10-2008, 11:37   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
561 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

microsoft'in bu yaptığı aslında yapabileceklerinin kanıtı değil midir? bir programcıkla orjinal veya korsan windows içeren bilgisayardaki tüm işlemlere müdahale edebileceğinin gerektiği zaman birşey silebileceğinin gerektiği zaman microsoft'a bilgi aktarabileceğini kanıtlamıyor mu? microsoftun bu bilgileri ne yapacağı, nereye göndereceği malum. bu dediklerimi yapıp yapmadığını anlamak çok zor. çünkü windows'un kaynak kodları kapalı olduğu için açıp bakayım ne yapılmış da diyemiyorsunuz. zaten microsoft'un windowslar için yaptığı lisans anlaşmasına göre siz para verip bir windows lisansı alırsanız aslında windows işletim sistemi almıyorsunuz. sınırlı olarak windows işletim sistemini kullanmaya hak kazanıyorsunuz. eğer bu sınırlı kullanım şartları yerine getirmezseniz lisansınız iptal olur ve verdiğiniz dolarlar ve diğer çeşitli yasal haklar microsoft'a kalır.

Fattur
26-10-2008, 16:31   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

kalamarr yanlış düşünüyorsun...
Kullanma korsanı zarar görme zaten wga 1 kere denetliyor korsansa açık kalıyor değilse kapanıyor.ayrıca hiçbir bilgini de almıyorlar.1 şey bu kadar saçma bir şekilde yanlış anlaşılabilir...

kalamarr
26-10-2008, 22:18   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
561 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

hiçte saçma değil. microsoft, windows işletim sisteminin tüm ayarlarını senin kontrolün olmadan bir programcıkla değiştirebiliyorsa, tüm ayarlarını ve programlarını görebiliyor ve bilgisayarının yazılımsal donanımsal tüm ayrıntılarıyla ilgili rapor alabiliyorsa, windows kullanan bir bilgisayarın tüm belgelerinede tüm ayarlarına da karışabilecek bir programı windows'a dahil etmiş olamaz mı? wga ve oga'nın kaynak kodları ortada mı? ne yaptıkları belli mi? windows'un kaynak kodları ortada mı? ne yaptığı belli mi? kaynak kodlarını incelemeden aslında bu programların ne yapabileceği belli midir? seni bilmem ama ben gözü kapalı olarak microsoft'ta veya başka hiçbir firmaya güvenmem. üstelik bu sorundan korsan ve orjinal olan tüm windowslar etkileniyor. yani ben windows kullanırsam orjinal olması korsan olması fark etmiyor. burada sorun bu programların ve daha nice bilinmeyen uygulamanın neler yapabileceğidir.

Son Düzenleme: kalamarr ~ 26 Ekim 2008 22:29