Microsoft, dev siteye yatırım yapmak istiyor!

CHIP Online
01-09-2013, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Son zamanların yükselen yıldızlarından biri olan bu site, gerçek bir dev ile ortak olabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... -istiyor_42354.html

Resimlerle: Microsoft'un 35 yıllık hayatında önemli anlar

Lokasyon bazlı sosyal ağ servisi foursquare'i herhalde bilmeyen kalmamıştır. Kullanıcıların bulundukları yerleri işaretleyerek arkadaşlarına bilgi verirken puan da kazandıkları bu eğlenceli uygulama artık Microsoft'un da hedefinde.


Microsoft daha önce de yükselen popüler servislere stratejik yatırımlar yapmıştı. Facebook da bu servislerin arasında yer alıyordu. Microsoft, ilk dönemlerinde Facebook'un küçük bir hissesine 240 milyon dolar ödemişti. Fakat bu yatırım sayesinde şu anda Microsoft'un arama motoru Bing, Facebook'un arama özelliğinin bir parçası olarak çalışıyor. Şimdiyse Microsoft yöneticileri, foursquare'in de büyük bir  gelecek vaadettiğini fark etmişler ve bu servise yatırım yapmak için fırsat arıyorlar. 


foursquare'e yapılacak yatırım sayesinde, Microsoft gelecekte fourquare ile kendi hizmetlerini birleştirme imkanına da kavuşacak. Microsoft'tan henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı ancak yakın geleckte foursqaure'in bir kısım hissesini satın aldıklarına dair haberlerin duyulması şaşırtıcı olmayacaktır.

Tüm Konu: Microsoft, dev siteye yatırım yapmak istiyor!

Resimlerle: Microsoft'un 35 yıllık hayatında önemli anlar

Kaynak: www.chip.com.tr