Microsoft efsanesi geri döndü

CHIP Online
17-07-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'ta efsane olan bir isim daha, artık gücünü bu dev şirket için harcayacak...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... ri-dondu_41532.html

Resimlerle: Microsoft'un gizli kalan donanımları

HP yaptığı yeni transferlerlerle yeniden gündemde... Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen yeni alımlar arasındaki bir isimse, ziyadesiyle tanıdık. Öyle görünüyor ki Microsoft'un baş yazılım mimarı Ray Ozzie, artık HP cephesinde yer alacak.


2006 ile 2010 yılların arasında Microsoft'ta çalışan Ray Ozzie, yayınlanan bir rapora göre, HP'nin teknoloji komitesi ve finans-yatırım komitesinde çalışmaya başladı. HP aynı zamanda Liberty Media'nın eski CEO'su Robert Bennett ve Walgreen Co.'nun şu anki başkanı ile de anlaşmış bulunuyor.


Ozzie, en çok yarattığı Lotus Notes ile tanınıyor. Akabinde kurduğu Groove Networks ile de bilinen ünlü yazılımcı, şirketinin 2005 yılından Microsoft tarafından satın alınması ile birlikte yeni çalışma hayatına merhaba demişti. Gruba katıldıktan sadece bir yıl sonra, 2006 yılında, Bill Gates tarafından Microsoft'un baş yazılım mimarı olarak atanan Ozzie, işi bıraktığı 2010 yılına kadar envai çeşit farklı projeye önayak oldu. Onu efsaneleştiren hamlelerinin en büyüğü ise şüphesiz "Socl" sosyal ağını geliştiren grubun da içerisinde bulunduğu FUSE laboratuvarları oldu.


2010 yılında Microsoft'u bırakan Ozzie, adı Cocomo olarak bilinen ama sonrasında Talko olarak değiştirilen yeni bir şirket kurmuştu. Şu ana kadar dört milyon dolarlık gelir toplayan firmanın ne üzerinde çalıştığı ise halen bilinmiyor.

Tüm Konu: Microsoft efsanesi geri döndü

Resimlerle: Microsoft'un gizli kalan donanımları

Kaynak: www.chip.com.tr