Microsoft, Google'a "salladı"

CHIP Online
30-03-2013, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft blog'unda yayınlanan bu yazı, kaba tabirle Google'ı "üçkağıtçılık" yapmakla suçluyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... -salladi_39454.html

Resimlerle: Sıkıntınızı geçirecek 4 arama motoru!

Microsoft, Google'ın peşini, arama sonuçlarını kendi çıkarına kullandığı yönündeki iddiasıyla bırakmamakta ısrarlı. Geçmişte de Microsoft, Scrooled kampanyasıyla Google'ın alışveriş ile ilgili sonuçlarının paralı ilanlardan etkilendiğini ve objektif arama sonucu yansıtmadığını ifade etmişti.


Bu hafta, Stanford Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde danışman ve Ekonomi Profesörü olan Susan Athey tarafından Microsoft'un blogunda yayınlanan gönderide, arama sonuçlarının akışının nasıl etkilenebildiği anlatıldı. Temelde birkaç hafta Amerika ve diğer ülkelerde süren deneyde, normal olarak ilk sırada yer alması gereken arama sonuçlarının alt sırada yer aldığı gözlemlendi.


Athey'e göre arama sonucu bağlantısını birinci sıradan üçüncüye taşımak o sitede akışı yarı yarıya azaltıyor: "Bir site daha alt bölümlere kaydırıldığında saptırıcı etki daha bariz hale geliyor. Site birinci sıradan onuncu sıraya çekildiğinde akışından yüzde 85 oranında kaybediyor. Site ikinci sıradan dokuzuncu sıraya çekildiğinde ise yüzde 75 kaybediyor.Sonuç tüm kullanıcılar için sitede arama yaptıkları zamana bakılmaksızın hemen hemen aynı."


Athey ayrıca beşinci sıradan birinci sıraya oturtulan bir sitenin ise akışta yüzde 340 gibi bir artış yaşadığını vurguluyor. Athey, Microsoft'un inceleme sonuçlarının, şu an Google için aramalar konusunda verilecek cezayı kararlaştırmakta olan Avrupa Komisyonu'na gönderildiğini de belirtti. Athey ekliyor: "İnceleme sonuçları, çoğu insanın sezgisel olarak bildiği tesiri ölçerken, arama motorunun sunduğu sıralama ve yöntemin site akışlarında ne kadar etkili olduğunu da gösteriyor."

Tüm Konu: Microsoft, Google'a "salladı"

Resimlerle: Sıkıntınızı geçirecek 4 arama motoru!

Kaynak: www.chip.com.tr