Microsoft hakkında bu tabloyu çizdi ama...

CHIP Online
27-01-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft için büyük bir felaket tablosu çizen bu "uzman", bazı detayları atlıyor gibi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... izdi-ama_38256.html

Resimlerle: Windows 7'yi Windows 8'e dönüştürün!

Microsoft ve Windows 8 hakkında karamsar bir tablo çizen bir analistin düşünceleri, verdiği hatalı bilgiler nedeniyle tepki çekti.


Danışmanlık firması Spark Partners'ten analist Adam Hartung'un Forbes'teki köşesinde kaleme aldığı yazıda Microsoft hisselerine sahip olanların onu hemen satmalarını öneriyor. PC satışları 2012'nin son çeyreğinden bu yana düşüşte olduğunu vurgulayan Hartung, bir noktayı kaçırıyor: Windows 8'li dokunmatik notebook ve tabletlerin satışlarında stokların tükenmiş olmasının da etkisi var. Bunun yanında PC üreticileri, beklentilerine yakın bir PC satışı yaptıklarını söylüyorlar.


Windows XP'nin hala yüzde 40 pazar payına sahip olduğunu söyleyen Hartung, XP'nin kullanım oranının hızla düştüğü gerçeğini de farkında değil gibi görünüyor. Üstelik Microsoft, geçtiğimiz günlerde 60 milyon Windows 8 lisansı sattıklarını açıklamıştı.


Hartung, Microsoft'un üç sene içinde takım çalışanlarının yüzde 60'ını çıkaracağını, Xbox'u da içeren eğlence bölümünü satacağını iddia ediyor.


Microsoft en muhteşem günlerini belki yaşamıyor ancak Hartung'un çizdiği felaket tablosunu kanıtlayacak herhangi bir belirti de yok. Şirketin şu anki durumu, birkaç gün sonra açıklanacak 2012 finansal raporu ile açığa çıkmış olacak.

Tüm Konu: Microsoft hakkında bu tabloyu çizdi ama...

Resimlerle: Windows 7'yi Windows 8'e dönüştürün!

Kaynak: www.chip.com.tr