Microsoft: Her şey burada başlamıştı...

CHIP Online
29-04-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft tarihinin ilk satırları bu binada yazılmıştı. Ve şimdi aynı binada bir şeyler oluyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... slamisti_39911.html

Resimlerle: Microsoft tarihinden 14 donanım

Bill Gates ve Paul Allen, 1975 yılında adını Microsoft koydukları ufak bir firma ile yola çıktılar. New Mexico'nun, pek de bilinmeyen Albuquerque kısmının, "Route 66" bölümünde yer alan Sundowner isimli Motel odasında başladı hikaye. Bu bölge, sonradan Altair 8800 bilgisayarları üretecek olan MITS'e de komşuydu.


MITS tarafından üretilen bilgisayarın temel yazılımlarını kendileri geliştiren Gates ve Allen, 1979 yılında Washington'nun Seattle eyaletine taşınmaya karar verdiler. Route 66 üzerinde bulunan Sundowner Motel ise, tıpkı birçok motelin yaşadığı şeyi yaşadı ve sonunda, 2009 yılında kapandı... Bölge, geçen yıllar içerisinde bakımsız, terk edilmeye yüz tutmuş bir hal aldı.


Fakat geçen hafta içerisinde, Sundowner Motel'i de kapsayan Route 66 bölgesini tamamen canlandırmak üzere yepyeni bir projenin başladığı haberi geldi. The Albuquerque Business First'in resmi internet sitesinden yayınlanan habere göre proje 9.2 milyon dolara mal olacak. Projenin arkasındaki ekip ise unutulmaya yüz tutmuş olan bölgeyi yeniden canlandırmayı hedefliyor.


Projede toplamda 71 apartman dairesi, çocukların oynaması için park alanları, kafeler, ufak işletmeler ve ironik bir şekilde bilgisayar eğitim merkezleri yer alıyor. Projenin ne zaman tamamlanacağı ise şimdilik bilinmiyor. 

Tüm Konu: Microsoft: Her şey burada başlamıştı...

Resimlerle: Microsoft tarihinden 14 donanım

Kaynak: www.chip.com.tr