Microsoft için büyük gün yarın!

CHIP Online
11-04-2010, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Rekabetin sert olduğu bu alanda, yazılım devi Microsoft başarılı olabilecek mi? İşte detaylar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... un-yarin_19393.html

Resimlerle: Cep telefonları hakkında her şey!

Microsoft uzun süredir geri kaldığı cep telefonu piyasasında Windows Phone 7 ile tekrar boy gösteriyor.

Yazılım devinin en son girişimlerinden olan ve uzun süredir merak edilen Project Pink, bu Pazartesi günü netleşecek. Ancak Project Pink, beklenenin aksine Windows Phone 7 ile gelmiyor.

Bu kod ismi altında gelecek olan cep telefonları Apple iPhone, Motorola Droid, RIM BlackBerry modelleriyle yarışmayacak. Project Pink kapsamındaki telefonlar profesyonel, üst düzey akıllı cepler arasında yer almayacak.

Microsoft bu seri ile takım elbiseli iş adamlarına değil, Xbox 360 seven, oyun oynayan, bol bol mesaj yazan, MSN kullanan ve müzik dinleyen gençlere hitap edecek. Bu telefonlar gençler için multimedya zengini cep telefonları olacak.

Tüm konu: Microsoft için büyük gün yarın!

İzleyin: İlk Windows Phone 7 cep!

Resimlerle: Cep telefonları hakkında her şey!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft doğru bir kitle mi seçti?

AkyüzCan
12-04-2010, 22:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
278 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

   Hedef Kitle gençlik; bu kitle seçimine pazarlama stratejesi olarak kesin kes doğru bir seçim de diyemeyiz yanlış seçim de çünkü; pazarlamadaki klasik temel sorulardan ne satıyorum ?  kime satıyorum ? kaça satıyorum ? üçlü saç ayağının henüz biri eksik  ; microsoft seçtigi müsteri kesiminde satın alınabilirlik düzeyinide ayarladıysa seçime şapka çıkartılır ama bu kesime "business man" fiyatlarıyla ürün satmayı hedeflediyse -ki kesinlikle sanmıyorum- o zaman seçim sukut-i hayalle sonuçlanır...ayrıca bence microsoft ilk kez girdiği alanda dakika "bir"ken profesyonel beklentileri olan iş dünyasında  iphone ve blackberry markaları ile kapışmayı ertelemesi bence doğru intikam soğuk yenilen yemektir..!  onunda zamanı gelecek ; göreceğiz ...

Son Düzenleme: AkyüzCan ~ 12 Nisan 2010 22:52