Microsoft Kinect ile her şey mümkün!

CHIP Online
22-07-2013, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un Kinect'inin çok yetenekli olduğunu zaten biliyoruz. Ama bunu da yaptığını bilmiyorduk!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... y-mumkun_41550.html

Resimlerle: Mustang, Windows 8 ve Kinect birleşti ve...

İşitme engelliler kendi aralarında veya bu dili bilenlerle, işaret dili vasıtasıyla rahatça iletişim kurabiliyorlar. Ancak, herkesin işaret dilini bilmemesi yüzünden, sık sık bir tercüman kullanmak zorunda kalıyorlar. Ne yazık ki bu tercümanların sayısı da son derece az. Microsoft'un Asya'daki araştırma merkezinde bir araştırmacı bu sorunu çözecek bir proje üzerinde çalıştığını bildirdi.


Microsoft'un projesine göre, hareketleri tanıyan oyun/eğlence cihazı Kinect, aynı zamanda işaret dilini tanıyarak sese ve yazıya dönüştürmek için kullanılabilecek.


Microsoft'un geliştirdiği yazılım iki amaçla kullanılabilecek. Birincisi işaret dilini tercüme edecek. İkincisi ise işaret dilini bilmeyen kişi ile işitme engelli kişi arasında iletişim kurmayı sağlayacak. bunun içinde ekranda üç boyutlu bir avatar olacak ve işaret dilini hem yazıya, hem sese dönüştürecek. İşaret dilini bilmeyen kişinin konuşmasını ise doğrudan işaret diline dönüştürerek işitme engelli kişinin anlamasını sağlayacak.


Proje şimdilik Amerikan işaret dilini destekliyor ancak gelişimi tamamlandıktan sonra diğer diller de projeye dahil edilecek.

Tüm Konu: Microsoft Kinect ile her şey mümkün!

Resimlerle: Mustang, Windows 8 ve Kinect birleşti ve...

Kaynak: www.chip.com.tr