Microsoft, Kinect konusunda açıklama yaptı.

CHIP Online
15-08-2013, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, Xbox One kullanıcılarına koyduğu katı kuralları bir bir kaldırmaya devam ediyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... ma-yapti_42049.html

Resimlerle: Mustang, Windows 8 ve Kinect birleşti ve...

Xbox One konusunda bir geri adım daha atıldı. Mayıs ayında hareket algılayıcı Kinect'in Xbox'a sürekli bağlı kalması gerektiğini, aksi takdirde Xbox'ın çalışmayacağını açıklayan Microsoft, bu kararından da vazgeçti.


Kinect'i kapatabileceğimizin zaten farkındaydık ancak Microsoft'un yeni kararına göre, Kinect artık Xbox'a bağlı olmak zorunda bile değil. IGN ile konuşan Marc Whitten, Xbox One'ın, Kinect bağlı olmadan çalışacağı haberini paylaştı: "Konsol, Kinect bağlı olmasa bile çalışacak ancak algılayıcıya ihtiyaç duyan herhangi bir özelliği kullanamayacak veya tecrübeyi yaşayamayacaksınız." Kinect'in bağlı iken ne kadar "kapalı" olabileceği sorusunu da cevaplayan Whitten, algılayıcının "tamamen" kapatılabildiğini söyledi ve ekledi: "Ayarlar aracılığı ile algılayıcıları tamamen kapatabilme yeteneğine sahipsiniz. Bu modda iken, algılayıcı hiçbir bilgiyi toplamayacak. Ses, görüntü, hareket veya daha fazlasını kullanan hiçbir özellik çalışmayacak. Bu modda iken algılayıcıların 'IR Blasting' için kullanılmasını hâlâ destekliyoruz. Ayarlar aracılığıyla algılayıcıları istediğiniz zaman tekrar açabilirsiniz ve eğer Kinect'in açık olmasını isteyen bir tecrübeye girmeyi denerseniz, algılayıcıların açılmasını onaylamanızı isteyen bir mesaj ile karşılaşacaksınız."


Microsoft'un Xbox One konusunda geçtiğimiz aylarda izlediği politikanın yeni bir örneği bu oldu. Microsoft Haziran ayında Xbox DRM'i değiştirmişti ve bunların dışında pek çok özelliği de değiştirdiler.


Microsoft'un, Xbox'ı Kinect olmadan satmak gibi bir niyetiyse halen yok. Yani Kinect bir anlamda zorunluluk olmaya devam ediyor; en azından satın alma aşamasında... Ancak Microsoft'un bu fikrini değiştirmesi de kimseyi şaşırtmayacaktır.

Tüm Konu: Microsoft, Kinect konusunda açıklama yaptı.

Resimlerle: Mustang, Windows 8 ve Kinect birleşti ve...

Kaynak: www.chip.com.tr

grezimonk
16-08-2013, 10:10   |  #2  
grezimonk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
4,195 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

tekelci MS ağzının payını aldı...