Microsoft koltuğu için iki yeni isim...

CHIP Online
17-09-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un CEO koltuğu için ortaya atılan son isim, kimsenin beklemediği bir yerden çıktı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... eni-isim_42591.html

Resimlerle: Dev şirketlerin CEO'ları nasıl giyiniyor?

Reuters'ın haberine göre, Microsoft'un en büyük 20 yatırımcısından üçü, Steve Ballmer'ın yerine CEO olarak Ford'un CEO'su Alan Mulally veya Computer Sciences CEO'su Mike Lawrie'yi istiyorlar.


Yine aynı habere göre, Microsoft'un CEO bulmakla görevli olan özel ekibi en büyük yatırımcıların isteklerine dikkat ettiği için, hisse sahipleri bir miktar etkiye sahip olabilirler. Ancak Microsoft hisse sahiplerinin önerilerinin dikkate alınacağına dair herhangi bir garanti vermemiş durumda.


2006'da Ford'un başına geçmesi ile firmanın kaderini değiştiren Mulally, teknoloji endüstrisinde herhangi bir tecrübeye sahip değil ancak Boeing firmasının reklam uçakları kuruluşunda yönetici olmadan önce Boeing için çalışan bir mühendis idi. Eski mühendisin ismi, birden fazla analistin listesinde Microsoft'un ihtiyacı olan kişiler arasında üst sıralarda yer aldı.


Ancak Mulally, Bloomberg ile yaptığı görüşmede "en azından 2014'ün sonuna kadar" Ford firmasında kalacağını söyledi. Reuters ise "çekici yeni bir rol" verildiği taktirde Mulally'nin teklifi düşünebileceğini söylüyor.


2012'den beri Computer Sciences CEO koltuğunda bulunan Lawrie ise Microsoft'un koltuğu için, daha önce IBM çalışanı olarak geçirdiği 30 yıla rağmen, beklenmedik bir aday olabilir. Lawrie, Computer Sciences'a katılmadan önce yaklaşık olarak bir yıl boyunca, Nisan ayında Microsoft'a 2 milyon dolar yatırım yapan, ValueAct Capital'de bulunmuştu. Microsoft'ta, hisse sahipleri ile yapılan görüşmenin ardından, ValueAct Başkanı Mason Morfit'in yönetici kadrosuna katılma seçeneği olduğunu duyurdu.


Teknoloji firmalarının daha önce bu alanda tecrübesi olmayan CEO'ları işe alması geçtiğimiz yıllarda farklı sonuçlar doğurdu. Bu tercihlerin en belirgini ise Apple'ın işe aldığı Pepsi CEO'su John Sculley'nin başarısızlığı oldu. Sculley, Steve Jo<span style="line-height: 1.6em;">bs'u kendi firmasından kovmuştu.</span>

Tüm Konu: Microsoft koltuğu için iki yeni isim...

Resimlerle: Dev şirketlerin CEO'ları nasıl giyiniyor?

Kaynak: www.chip.com.tr