Microsoft, Modern UI'sinin yaşgününü kutladı!

CHIP Online
15-10-2013, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Özellikle cep telefonlarında Microsoft'un kaderini değiştiren marka, üçüncü yılını doldurdu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... -kutladi_43183.html

Resimlerle: Microsoft'ta Windows Phone 7 şenliği!

11 Ekim 2010 tarihinde, Microsoft resmi olarak eski Windows Mobile sisteminden vazgeçerek Windows Phone 7'ye geçiş yapmıştı ve bunu büyük bir basın gösterimi ile kutlamıştı. Geçtiğimiz gün ise, Windows Phone grubunun başı Joe Belfiore, Twitter üzerinden eski adıyla Metro, yeni adıyla Modern arabiriminin doğum gününü hatırlatma amaçlı bir yazı yayınladı.


Bu Tweet aynı zamanda Windows Phone 7 ile beraber ilk defa gözüken, Microsoft'un yeni kullanıcı ara yüzünün ilk olarak göründüğü tarihin bir hatırlatması idi.


Microsoft, bu tarihten sonra Metro ara yüzünü diğer işletim sistemlerine de genişletmeye başladı. 2011 yılında Xbox 360'ın kontrol paneli, renkli kutulara kavuştu ve bunu takip ederek 2012 yılında Windows 8 ve Windows RT, Metro ara yüzünü klasik masaüstü ara yüzü ile birleştirdiler. Kasım ayında piyasaya çıkacak olan Xbox One da Metro'dan ilham almış bir kullanıcı paneline sahip olacak.


2012'nin ortalarında, Microsoft bu ara yüz için marka adı olarak Metro'yu kullanmayı bıraktı ve şu anda genel olarak "Modern" adını kullanmayı tercih ediyor. Microsoft neden bu marka adını terk ettiğini asla açıklamadı ancak Almanya merkezli bir firma, telif hakkı nedeni ile Microsoft'a dava açacağını söylemekteydi.


Tabii ki Belfiore'nin Tweet'inde MetroUI'den bahsediliyor olması, Microsoft'un zihninden markanın hâlâ tamamen silinmediğinin bir göstergesi olarak durmaya devam ediyor...

Tüm Konu: Microsoft, Modern UI'sinin yaşgününü kutladı!

Resimlerle: Microsoft'ta Windows Phone 7 şenliği!

Kaynak: www.chip.com.tr