Microsoft, Mojang'ı satın alıyor!

CHIP Online
15-09-2014, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, tüm platformlarda çok popüler olan bu oyunu, kendi bünyesine katıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... n-aliyor_49573.html

Resimlerle: Tam 350 yeni oyun duvar kağıdı!

Microsoft, ünlü oyun Minecraft'ın geliştiricisi Mojang'ı satın alıyor. Bol bloklu oyunun sahibi olmak, Microsoft'a 2.5 milyar dolara mal olacak. 


Xbox başkanı Phil Spencer, yaptığı açıklamada satın almayla birlikte Minecraft topluluğunun büyümeye hızla devam edeceğini, Minecraft'ı Xbox ve PC'nin yanında iOS, Android ve PlayStation'a sunmaya devam edeceklerini söyledi. Yani satın alma, Minecraft'ın oynanabildiği platformları olumsuz etkilemeyecek, PlayStation dahil diğer platformlar, oyunu oynamaya devam edebilecekler.


Microsoft'un Minecraft'ı satın almasının arkasında birkaç neden yatıyor olabilir. Analistler, iOS ve Android'de popüler bir oyun olan Minecraft'ın Windows Phone'a uyarlanarak platformun konumunu güçlendirebileceğini düşünüyorlar. Microsoft, elbette oyunu Windows Phone'a getirmekle kalmayacak, kendi platformunda oyuna ek özellikler veya ayrıcalıklar ekleyecektir. Microsoft'un planları arasında geliştiricilerin dikkatini Windows Phone'a çekmek de elbette var.


Geçen hafta Microsoft'la ismi anılmaya başlanan Minecraft, PC, Xbox 360, PS3 ve diğer platformlarda şimdiye kadar 54 milyon kopya satmayı başarmış bulunuyor. Bakalım Minecraft'ın kutucukları, Windows 8'in kutucuklarını geçerek Microsoft'u başarıya ulaştıracak mı...

Tüm Konu: Microsoft, Mojang'ı satın alıyor!

Resimlerle: Tam 350 yeni oyun duvar kağıdı!

Kaynak: www.chip.com.tr