Microsoft neyi saklıyor?

CHIP Online
03-10-2012, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft bu sefer kendi tesislerinin güvenliğini arttırıyor. Peki, kimden, neyi korumak için?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/microsoft-neyi-sakliyor_36209.html

Geçtiğimiz aylar içerisinde Xbox 720 ile ilgili çıkan söylentiler, oyun piyasasında büyük bir beklenti oluşmasına neden oldu. İlk olarak basına sızdırılan "Xbox 720 yol haritası" hemen akabindeyse eBay üzerinden satışa sunulan ve XBOX SDK olduğu iddia edilen donanımın gözler önüne serilmesi bu beklentiyi bir hayli arttırdı.


Şimdiyse bir internet sitesinin aldığı duyumlara göre Microsoft, gelecekte olabilecek farklı sızıntı haberlerine karşı önlem almaya başlamış durumda. Verilen bilgilere göre ilk adım, firmanın Washington Redmond'da bulunan ve Xbox'ın temellerinin atıldığı binanın güvenliğini arttırarak atıldı.


Yayılan haberin en can alıcı noktasıysa, Redmond kampüsünde  bulunan Interaktif Eğlence Departmanına ve Xbox ile ilgili olan dört binaya girişin sadece bu bölümlerde çalışanlar tarafından kullanılabileceği ve de sadece konu ile direk alakalı olan satıcı firmaların bu bölümleri ziyaret edebileceği oldu. Kalan ziyaretçilerse ister Microsoft çalışanı olsun, ister dışarıdan gelen bir firma, her halükarda bu bölüme ziyaretçi kartı almak suretiyle girebilecek.


Ekim ayı içerisinde yavaş yavaş sisteme dahil olacağı iddia edilen bu yeni korunma yapısı, Kasım ayı başında tamamen devreye girecek. Bu haberin ardındansa yeni Xbox'ın 2013 Sonbaharında çıkacağına dair söylentiler alevlenmiş durumda.

Tüm Konu: Microsoft neyi saklıyor?

Kaynak: www.chip.com.tr