microsoft sitelerine giremiyorum

yense
03-02-2007, 21:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Arkadaşlar benim sorunum orjinal windows xp kullandığım halde hiçbir microsof titesine girememem
(msn,update,microsoft,) bunların yanında msn'de 81000306 gibi bir hata alıyorum forumda gereken yerlere baktım güncellemeler güvenlik duvarı gibi konulardan bahsedilmiş çözüm için ama hiç bir microsoft sitesine giremediğim için doğal olarak güncelleme yapamıyorum.bu sorunun bi çözümü var mı ?

DafCon
03-02-2007, 22:17   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

I.E den farklı bir tarayıcı kullanıyorsan (opera mozilla vb.)en basta bi updatelerini yap ki bence sorun bundan değil pc ni güzel bir spyware taramasından gecir...olmadı mecbur format cek klasik bi forum cevabı oldu ama nedeni baska br sey olamaz....birde farklı bir tarayıcı denemeyi unutma belki kullandığın tarayıcıdan da olabilir.

Son Düzenleme: DafCon ~ 03 Şubat 2007 22:18
yense
03-02-2007, 22:33   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

3. gün 3. format değişik tarayıcılar yükledim ama nafile olmadı

BOOMFUNKMCS
03-02-2007, 22:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,375 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Hata 81000306: Windows Live Messenger oturumu açamıyorsunuz

Proxy ayarlarınızdaki, DNS önbelleğindeki veya güvenlik duvarındaki (Bilgisayarı yetkisiz dış erişimden korumaya yardımcı olmak üzere tasarlanmış bir güvenlik özelliği. Donanım, yazılım veya her ikisi de olabilir)  sorunlar gibi birkaç sorun nedeniyle oturum açamayabilirsiniz. Sorunu gidermek için:

   1. Başka bir web sitesini ziyaret ederek Internet'e bağlı olduğunuzu doğrulayın.
   2. Windows Live Messenger proxy ayarlarını temizleyin
         1. Messenger programını başlatın.
         2. Araçlar menüsünde Seçenekler'i tıklatın.
         3. Bağlantı'nın altında Gelişmiş Ayarlar'ı tıklatın.
         4. SOCKS altındaki girdileri silin.
         5. Tamam'ı ve tekrar Tamam'ı tıklatın.
   3. Bilgisayarınızda Windows XP çalıştırılıyorsa, DNS çözümleyici önbelleğini temizleyin
          * Görev çubuğunda Başlat'ı ve sonra da Çalıştır'ı tıklatın.
          * cmd yazın ve sonra Tamam'ı tıklatın.
          * Komut isteminde ipconfig/flushdns yazıp ENTER'a basın.
   4. Yine de Messenger oturumu açamıyorsanız
          * Çevirmeli bağlantı zaman aşımına uğruyor olabilir. Birkaç dakika bekleyin ve yeniden oturum açmayı deneyin.
          * Bilgisayarınız şirket ağına bağlıysa, ağın Messenger hizmetine erişime izin verdiğinden emin olmak için ağ yöneticinize başvurun.
          * Güvenlik duvarı ayarlarınızı denetleyin:
               1. MSN Web Messenger web sitesine gidin.
               2. MSN Web Messenger Başlat'ı tıklatın ve sonra oturum açmayı deneyin.

            MSN Web Messenger oturumu açabiliyorsanız ancak Windows Live Messenger hala Internet'e erişemiyorsa, Windows Live Messenger bir güvenlik duvarı tarafından engelleniyor olabilir. MSNmsgr.exe dosyasını güvenlik duvarınızın izin verilenler listesine eklemeniz gerekebilir. MSNmsgr.exe dosyasını izin verilenler listenize nasıl ekleyebileceğiniz konusunda daha fazla bilgi için güvenlik duvarınızın belgelerine veya web sitesine bakın.
          * Virüsten koruma veya casus yazılımlarından koruma programlarınızın Messenger ile çakışmadığından emin olun.

kaynak : http://help.live.com

yense
03-02-2007, 22:43   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

bu dediklerinin hepsini yaptım kardeşim ama şu son dediklerin gerçekleşmiyor tüm web sitelerine giriyorum ama hotmail,msn,updete,microsoft'un hiç bir sitesine bağlanamıyorum durum cubuğunda bağlanıyorsunuz diyor bir süre sonra bağlantı sağlanamadı sayfa görüntülenemiyor cevabını alıyorum

BOOMFUNKMCS
03-02-2007, 22:48   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,375 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

google de araştırmanı önermekten başka bir şey diyemeyeceğim arkadaşım,daha fazla bilgim yok.

başarılar...

yense
03-02-2007, 22:49   |  #7  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

sağol dostum

chiemsee111
04-02-2007, 06:46   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Ilk basta sistemini güvenli kip te acip temizleyip, saglam bir virus taramasindan gecir. Yeniden baslattiginda:  
Baslat/Calistir a msconfig yaz tamam i tikla.Acilan menüde üstte en sagda Baslangic (Start) tikla. acilan listede Antivirus ve firewall programlarin harici herseyin kutucugundaki "Etkin" isaretini kaldir. Uygula + Tamam. Sistemini yeniden baslat.

Denetim Masasi/Internet Ayarlari na cift tikla. Acilan menüde Orada acilan ana sayfani degistirmek icin Standart (varsayilan) butonunu tikla, asagidan "Uygula" tikla. Daha sonra "Ag Baglantilarim" i tikla. Asagida "Ag Ayarlari" ni tikla ve acilan Penceredeki ilk secenek "Ag ayarlarini otomatik ara" kutucugunu isaretle, tamam. "Internet Ayarlari" menüsü yeniden karsinda: Üstte "Güvenlik" i tikla: menüde "internet", "yerel ag" "güvenilir siteler" ve "Engellenen Siteler" görüyorsun. Hepsinin üzerine tek tek tiklayarak güvenlik derecelerini asagidan "sandart" (Varsayilan) yap. Simdi "Engellenen Siteler" üzerine bir daha gel ve bir kez tikla, hemen altindaki Siteler butonuna tikla.Engellenmis tüm siteleri sil.   Uygula+Tamam.

Yeniden Baslat.

Güvenlik programinin ayarlar bölümene girip herhangi bir microsoft uygulamasinin bloke edilmediginden emin ol.

Simdi www.microsoft.com adresini dene. Olmadi tüm güvenlik yazilimlarini sonlandirip tekrar dene.

Birde 3.gün 3. format demissin. Gercekten formatmi atiyorsun yoksa Windows acikken XP cd sini takip yüklememi yapiyorsun?


Son Düzenleme: chiemsee111 ~ 04 Şubat 2007 06:50
yense
04-02-2007, 13:03   |  #9  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Arkadaşlar sorunuma çözüm buldum ama sizin anlattığınızla pek bir ilgisi yok sorun şuymuş : 3 gün öncesine kadar internete pppoA protokolü ile bağlanıyordum türktelekom protokolünü pppoE'ye alinca bende normal olarak hiç bir web sayfasına bağlanamadım modemden ayarlarimi pppoE'e göre ayarladım sonra sitelere girmeye basladım ama microsoft ve messengere bağlanmama durumu söz konusu oldu bunun çözümü ise modem ayarlarinda MTU'yu sına foksiyonunun pasif değil aktif olmasi gerek yani MTU'yu aktif kılınca sorun ortadan kalktı herkeze tesekkürler

Der Rote BaroN
04-02-2007, 13:48   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,531 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hım, sanırım bana da protokol değişikliği gerekiyor. Sorununa bu kadar teknik bir yaklaşımla çözüm bulabildiğin için seni tebrik ederim.

yense
04-02-2007, 14:02   |  #11  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

eğer bir işe yaradıysa sevindim

neo_matrix
06-02-2007, 20:52   |  #12  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

eolos
07-02-2007, 13:16   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

windowsun orjinal olmamasından kaynaklı bi sorun olabilir

hadi__
11-02-2007, 04:39   |  #14  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Arkadaşım teşekkür ederim. Kaç gündür giremiyordum msn ile ilgili heryere. Elin kolun dert görmesin ayrıca bu konu ile ilgilenen herkese de teşekkürler

besirkayar
10-04-2008, 12:27   |  #15  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

PPPOE de kaynaklanan sorunun teknik açıklaması için aşağıdaki linki inceleyin.


acemisahin
29-09-2008, 12:13   |  #16  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008
yense
Arkadaşlar sorunuma çözüm buldum ama sizin anlattığınızla pek bir ilgisi yok sorun şuymuş : 3 gün öncesine kadar internete pppoA protokolü ile bağlanıyordum türktelekom protokolünü pppoE'ye alinca bende normal olarak hiç bir web sayfasına bağlanamadım modemden ayarlarimi pppoE'e göre ayarladım sonra sitelere girmeye basladım ama microsoft ve messengere bağlanmama durumu söz konusu oldu bunun çözümü ise modem ayarlarinda MTU'yu sına foksiyonunun pasif değil aktif olmasi gerek yani MTU'yu aktif kılınca sorun ortadan kalktı herkeze tesekkü
eğer halaa buralarda isen... allah senden razı olsun... on gündür bununla uğraşiıyorum... sorunum çözüldü...

bakiyaa
18-09-2009, 23:31   |  #17  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

arkadaşlar dediklerinizin hepsini denedim ama hala microsoft sitelerine bağlanamıyorum. format atarsam düzelirmi

quads
26-09-2009, 11:55   |  #18  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

beyler dediğiniz değeri veriyorum ama hala düzelmedi. internete kablosuz ağdan bağlanıyorum ve benden başka kullanıcılarda var. sorun tam olarak ne olabilir yardımcı olur musunuz ?

ScladeR
09-11-2009, 10:13   |  #19  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

airties rt 110 kullanıyorum ben bu pppoa protokolunu nasıl degıstırıcegımı bılmıyorum  yardımcı olursanız sevinirim

mustafa2116
09-11-2009, 10:27   |  #20  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

kurulum cd sini dene .
eğr yoksa
192.168.1.1 den  admin yazım şifrede 12345 yada ttnet yada password  olarak gir.
wan ayarlarına ayarlarına gir ordan ttnt yada bağlı bulunduğun şebekeyi gir parolanı gir gerekne  ayarlar basit kafa kurcalayacak bir yeri yok. tıkla ve bitir.

Kapalı Hesap (90304)
10-11-2009, 19:09   |  #21  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
646 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

eğer halen daha olyor ise işin sonu format

kartalperen
23-05-2010, 03:46   |  #22  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

öncelikle selamlar. hemen konuya dalayım hala çözemeyen varsa bilgisayarıma sağ tıklasın yönet desin oradan hizmetlere tıklıyoruz yan tarafta dns istemcisi var ona sağ tıklayıp durdur diyosunuz olay bitiyor. inş. yardımcı olabilmişimdir

erhan21
05-06-2010, 14:40   |  #23  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

arkadaşlar virusten dolayı kaspersky temizliyor  ama başlat-çalıştır-services.msc - yapıp ordan dns istemcisi o hizmeti durdurun düzeliyor kesin çözüm

kutsaloznal
27-09-2010, 22:58   |  #24  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

aynı sorunu ben yaşadım uzun bi süre çözüm bulamadım microfost desteği aldım neticeye varamadım format üstüne format sonra makinemde overclokc vardı orjinal ayarlara döndüm ve sorun düzeldi. benim çözümüm bu şekilde gerçekleşti.

kralkurt
25-10-2010, 00:10   |  #25  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010
Alıntı: kartalperen  
öncelikle selamlar. hemen konuya dalayım hala çözemeyen varsa bilgisayarıma sağ tıklasın yönet desin oradan hizmetlere tıklıyoruz yan tarafta dns istemcisi var ona sağ tıklayıp durdur diyosunuz olay bitiyor. inş. yardımcı olabilmiş
 
ya  kardeşim ALLAH(c.c) ne muradın varsa versin inanki aramadığım hiç bi forum kalmadı hiç biride bi işe yaramadı sırf sana teşekkür etmek için kayıt oldumm tekrardan çok teşekkürler sorun tamamiyle çözüldü