Microsoft: "Sizi hala seviyoruz!"

CHIP Online
08-09-2013, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft Nokia'yı aldı... Peki Windows Phone'lu cep üreten diğer devler tekmeyi yiyecek mi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... eviyoruz_42465.html

Resimlerle: Windows Phone'lu 9 canavar!

Microsoft'un Nokia'yı satın alması bütün dünyayı şaşırttı ama bazılarını çok daha fazla şaşırttı ve üstelik de çok üzdü. Kimdi bu üzülenler? Elbette, diğer Windows Phone üreticileri.


Nokia'nın artık Microsfot'a ait olması, Microsoft'u Apple gibi kendi telefonunu üreten bir donanım/telefon üreticisi konumuna sokuyor. Bu da, diğer telefon üreticileriyle rakip olması anlamına geliyor. Teorik olarak, Microsoft aynı Apple'ın yaptığı gibi, bundan sonra sadece kendisinin Windows Phone üretimi yapmasını sağlayabilir. Veya Google'ın Motorola Mobility'i satın almasından sonra yaptığı gibi, kendi işletim sistemini diğer üreticilere açık tutmaya devam edebilir.


Microsoft'un EVP'si Terry Myerson bu noktada Microsoft'un diğer üreticilerle beraber çalışmaya devam edeceğini, Nokia'nın sahibi olsalar bile diğer Windows Phone üreticilerini de sevmeye ve onları kollamaya devam edeceklerini açıkladı. 


Ancak telefon üreticileri bu açıklamadan ne kadar memnun kalırlar, şüpheli. Zira herkes farkında ki, zaten küçük bir pazar payı bulunan Windows Phone işletim sisteminde, Microsoft kendi markasının zarar etmemesi için diğer üreticilerin rekabetinden çok hoşlanmayacaktır.

Tüm Konu: Microsoft: "Sizi hala seviyoruz!"

Resimlerle: Windows Phone'lu 9 canavar!

Kaynak: www.chip.com.tr