Microsoft Surface için yolun sonu geldi mi?

CHIP Online
16-10-2014, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, bir türlü istediği noktaya getiremediği Surface'i öldürüyor mu? Son açıklama, içeride!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... nu-geldi_50105.html

Resimlerle: Windows 10 neye benziyor, yeni ne sunuyor?

Her ne kadar şimdiye kadar pek başarılı olduğu söylenemese de, Microsoft, Surface markasının üretimini durdurmayı planlamadığını açıkladı ve en azından yeni bir nesil daha Surface ürünleri üretilecek.


Yazılım devi, Tayvanlı DigiTimes'ın Microsoft "yeni nesil bir Surface üretiminde pek agresif değil ve büyük ihtimalle ürün hattını iptal edecek" iddiasına cevap vermekte gecikmedi. Perşembe günü bir blog yazısı aracılığı ile Surface genel yöneticisi Brian Hall, bu durum tam tersinin geçerli olduğunu ve Microsoft'un "Surface markasının devam eden büyümesine" kendisini adamış olduğunu söyledi.


"Yeni Surface ürünlerinin zorlu markete düzgün bir şekilde girebilmelerini sağlamak adına yol haritalarımızı kendimize yakın tuttuk. Ancak her zaman ürünlerimiz için bir yol haritası olduğunu söylemiştik."


Hall, açıklamasını desteklemek adına, şu anda Surface Pro'da bulunan pek çok aksesuarın bir sonraki nesil Surface Pro'ya uyumlu olacağını söyledi. Ancak Hall, yeni bir Surface Pro tabletin nasıl bir görüntüsü olduğunu veya ne zaman tanıtılacağını söylemekten çekindi.


Microsoft'un profesyonellere yönelik ürününün son nesli olan Surface Pro 3, Mayıs ayında tanıtılarak, Haziran ayında ABD'de ve Ağustos ayında Birleşik Krallık ve 25 diğer ülkede markete adım atmıştı. Ancak, Microsoft'un satış miktarlarını açıklamakta çok da istekil değil ve Surface markası da üçüncü nesline ulaşmış olamsına rağmen bu isteksizlikten nasibini almakta. Elimizde ürün satış sayıları bulunmasa da, gelir ve masraf oranlarına, Microsoft'un açıklama yapmaktan çekinmesine bakıldığında, Surface grubunun zararda olduğu ortada ve bu zararın toplamda 1.7 milyar dolara ulaştığı söyleniyor.

Tüm Konu: Microsoft Surface için yolun sonu geldi mi?

Resimlerle: Windows 10 neye benziyor, yeni ne sunuyor?

Kaynak: www.chip.com.tr