Microsoft'tan "büyük direniş"

CHIP Online
25-05-2014, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un mahkemeye kadar uzanan "büyük direnişi" zaferle sonuçlandı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... -direnis_47306.html

Resimlerle: Microsoft tarihinden 14 donanım

Microsoft, geçtiğimiz yıl dünyayı sarsan Prism skandalından yakasını zar zor kurtarmıştı ki, bu kez de ABD'nin Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın şirketi zor durumda bırakacak istekleriyle yüz yüze kaldı.


Microsoft'un yayınladığı rapora göre, 2013'ün son altı ayı içinde, FBI ve diğer devlet kurumları, Microsoft'tan çok sayıda kullanıcının verisini talep etti. Ancak Microsoft bu istekleri geri çevirdi. Bir örnekte de FBI, Microsoft'un kurumsal bir müşterisi hakkında istekte bulundu ve bu isteğini, ulusal güvenlik gerekçelerine dayandırdı. Ancak Microsoft konuyu mahkemeye taşıdı ve FBI'n isteğinden geri adım atmasını sağladı. Dava tutanaklarında Microsoft'un avukatının, iletişim özgürlüğü ve mahremiyet konusunda ABD yasalarına ve geleneklerine gönderme yapan "sağlam" savunma metni de basına açıklanan raporda yer aldı.


Microsoft, Prism skandalı yüzünden ABD teknoloji şirketlerinin bozulan imajından kendini uzaklaştırmak adına altı ayda bir "şefaflık" raporu açıklıyor ve devletin kendisine gönderdiği talepleri raporluyor. Ancak, ABD Başkanı bile satır arasındaki açıklamalarında güvenlik kurumlarının yasa dışı olsa bile her türlü istihbarat seçeneklerini kullanabileceğini vurgulamışken, ABD teknoloji şirketlerinin ABD istihbarat örgütlerinin yasa dışı isteklerine daha ne kadar direnebilecekleri merak konusu... 

Tüm Konu: Microsoft'tan "büyük direniş"

Resimlerle: Microsoft tarihinden 14 donanım

Kaynak: www.chip.com.tr