Microsoft'tan Google'a sansür talebi!

CHIP Online
01-10-2013, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, kendi kendisini Google üzerinde sansürlemeye devam ediyor! İşte son garip vukuat...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... r-talebi_42934.html

Resimlerle: Microsoft'un gizli kalan donanımları

&lt;span style="text-decoration: underline;">Bir süre önce Microsoft.com'un Google'dan kaldırılmasını isteyen</span> Microsoft, daha sonra bu durumun, bağlı oldukları ve telif haklarını koruyan bir iş ortağının bir hatası olduğunu açıklamıştı. Ama aynı şey tekrar yaşandı ve bu kez de, kendisi hakkındaki bir Wikipedia sayfasının Google'dan kaldırılmasını talep etti. 


Torrent Freak'e göre Microsoft'un, daha doğrusu onun için çalışan iş ortağının sayfayı Google'dan kaldırma isteğinin arkasında Wikipedia sayfasındaki bazı bağlantılar olduğu iddia edildi. Sözkonusu bağlantılar arasında torrent dosyaları da yer alıyor ancak bunlar herhangi bir korsan indirme içermiyor. Bağlantıların biri Office 2007'nin Wikipedia sayfasına, bir diğeri ise Microsoft.com'daki bir özel derse yönlendiriyor.


Kapatma isteği, aslında Microsoft'tan değil, Microsoft'un "sansür makinesi" LeakID tarafından gönderilmiş. Bazılarına göre bu istek, otomatikleştirilmiş bir istek de olabilir.


Google, daha önceki olayda olduğu gibi, Microsoft'un bu sansürleme isteğini yine kabul etmedi. Microsoft, ise, eğer söylenenler doğruysa, kısa zaman içinde ikinci kez aynı hatayı yapan LeakID ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor...

Tüm Konu: Microsoft'tan Google'a sansür talebi!

Resimlerle: Microsoft'un gizli kalan donanımları

Kaynak: www.chip.com.tr