Microsoft'un Apple isyanı!

CHIP Online
15-07-2012, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un en tepesinden gelen bu çok iddialı açıklama, Apple'a "hodri meydan" diyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/microsoft-un-apple-isyani_34726.html

Resimlerle: Microsoft'un 35 yıllık hayatında önemli anlar

Microsoft ve Apple yüzyılımızın belki de en büyük iki rakibi. Geçtiğimiz on yıllık döneme bakacak olursak, ne yazık ki Microsoft için "yenilikçi" kelimesini çok fazla kullanamayabiliriz. Pek tabi Xbox ve hemen ardından çıkan Kinect gibi cihazlarla büyük satış rakamlarına ve piyasa payına ulaştılar. Microsoft Office ve diğer yazılımlarından elde ettikleriyse su götürmez bir gerçek... Yine de tüm bu özelliklerine rağmen Microsoft bir süredir yeni teknoloji üretme konusunda geri kalmış durumda.


Microsoft'un ürettiği yeni teknolojilerin birçoğu "çok küçük ve çok geç" olarak nitelendiriliyor. Durumun bu noktaya gelmesindeki en büyük sebepse firmanın teknoloji dünyasında olacakları önceden kestirememesi şeklinde yorumlanıyor.


Durumun farkında olan Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, başını iki elinin arasına koymuş bu durumu değiştirme planları yapıyor. Göreve geldiği andan itibaren konu hakkında çalışan Ballmer'ın yaptığı son hamle ise firmanın Surface adı altında iki yeni tablet piyasaya çıkaracak olması. Tablet bilgisayarların zaten yıllar evvel Microsoft tarafından tasarlanması gerçeğinin yanında, Ballmer'ın tabletleri hali hazırda bulunan cihazların bir kopyası olmaktan öteye gidecek. Tüm bunların yanında tıpkı Windows Phone 7'de olduğu gibi firma, bir kez daha farklı bir kulvarda yarışa girmeye hazırlanıyor.


Ballmer CRN'ye verdiği röportajda, bu zamana kadar hem donanım, hem de yazılım alanında birçok yeniliği Apple'ın yaratmasına izin verdiklerini kabul etti ve konuşmasında üretecekleri iki yeni Surface modelin ardından yeni bir dönemin başlayacağına değindi. Ballmer'ın sözleri oldukça iddialı: "Takip eden damgası yemekten bıktık. Artık takip eden değil, takip edilen olacağız!"

Tüm Konu: Microsoft'un Apple isyanı!

Resimlerle: Microsoft'un 35 yıllık hayatında önemli anlar

Kaynak: www.chip.com.tr