MİCROSOFT'UN BÜYÜK HATASI

Banned
06-01-2009, 19:15   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008


   Son iki yıldır şahit olduğumuz bir durum mikrosoftun kendi kendisiyle kavgası. Dev dünya şirketi, dev mikrosoft öyle bir duruma geldiki nerdeyse kendi ürünü Xp'yi karalama başlayacak. Herhalde başının ağrımayacağını bilse xp kurulu sistemleri çökertmeyi düşünecek.
   Evet mikrosoft öyle bir hata yaptıki ne yapsa çıkar yol bulamıyor. İşin tuhafı karşısında şuçlayabileceği kimsede yok. Peki neydi bu büyük şirketin hatası ? Tabiki XP. Aman efendim nasıl olur ! Böyle güzel, böyle kırılması zor tarihi kullanım rekorları, satış rekorları kırmış, mikrosofta milyarlarca dolar kazandırmış bir işletim sistemi nasıl olurda hata olur diyebilirsiniz. Evet haklısınız. Ancak işte sorunda buradan çıkıyor. Mikrosoft adeti olduğu üzere iki yılda bir yeni işletim sistemi piyasaya sürmek yerine 2002  de kullanıcı ile buluşturduğu Xp  den sonra tam beş yıl yeni sistem üretmeyip sadece destekledi. Sonuçta karşısına kendisinin bile yıkamadığı, kullanıcılarını vazgeçiremediği bir sistem çıkmış oldu. Ne Vista ne Win.98 ne Win.2000 hiçbir mikrosoft işletim sistemi kullanıcısına Xp kardar özgürlük getirmemiştir. Hiçbir donanımı, yazılımı tanımamazlık yapmaz. Öyle şaşaalı sistem istemez 10 yıllık sistemde dahi sorunsuz  çalışır. Sonuçta  bilgisayarların çok büyükçoğunluğunu ya vista için sistemleri yetersiz dizüstü sistemler yada işyerlerinde, fabrikalarda kullanılan genelde tek bir yazılım veya iş için kullanılan sistemler teşkil etmektedirler. Hal böyle olunca, mikrosoft harici herkesin ortak düşüncesi öyle kolay kolay sorun çıkartmayan, yüksek sistem gereksinimi istemeyen,istenilen tüm özelliştirmeleri sorunsuz kabul eden xp dururken neden vista kullanmak isteyelim. Sorunmu oldu tüketim eşyası değilki gidip yenisini alalım, takarız cd yi yedeğini yükleriz veya yeniden kurarız. Kısacası XP kullanıcısına eskimeyen kolay kolayda eskiyecek gibi durmayan bir ürün olarak hizmet etmekte. Oysa eskimeli, eskimeli ki mikrosoft yeni işletim sistemi satabilsin. Fakat ne fayda. Ne kadar vistayı övsede, xp ye kızsada kimse kolay kolay vazgeçmeye yanaşmıyor.
  Mikrosoft en büyük hatayı Xp hala proplemleri olan sistemken yeni işletim sistemi üretip, piyasaya sürmeyip xp yi desteklemekle yaptı. Öyleki yakın gelecekte Windows 7 dahi bu hatasını telafi edip xp yi tahtından düşürecek gibi durmuyor. Mikrosoftsa çareyi xp kullanımını engellemek için hergün yeni şartlar, yeni kısıtlamalar getirmekte arıyor. Bu kezde karşısına linux ve mac çıkıyor.
   Bekyelim görelim mikrosoft Xp çıkmazını nasıl aşacak.  

Peki siz işyeri sistemlerinde xp yerine başka bir işletim sistemi kullanmayı düşünüyormusunuz?

Son Düzenleme: Banned ~ 06 Ocak 2009 19:15
Selçuk İslamoğlu
06-01-2009, 19:28   |  #2  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Bu işler böyledir...

Windows 2000 (5.0) tüm işyerlerinde standarttı nerdeyse XP'den önce...
Zaten Windows 2000 Proffessional'a Luna ekleyip, ikonlarını değiştirip Windows 5.1, adına XP dediler ancak öyle satabildi... Windows 2000 ev kullanıcılarına nerdeyse hiç ulaşmadı... Aynı dönem Windows 98 için de olmuştu (kapatma devri)

Şimdi de durum aynı... Vista çok kullanıcıya ulaşamadı, Windows 6.0, ama 6.1 aslında 2000-XP farkından çok da fazla bir fark olmadığı halde, çok daha büyük kitlelere hitap edecek...

Yani aslında ortada yanlış giden bir şey yok. Sadece market genişletme ;)

Bir rakam vermek gerekirse, şu anda 30% Vista kullanımı var zaten. Yani tıpkı iş yerlerinin Windows 2000'e geçip, evlerin Windows 98'de kalması gibi XP çıkana kadar...