Microsoft'un geçmişte kalan sırrı!

CHIP Online
16-02-2013, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft ve diğer bir dev şirket arasında yıllar önce yaşanan olay, ilk kez ortaya çıktı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... an-sirri_38597.html

Resimlerle: Microsoft'un 35 yıllık hayatında önemli anlar

&lt;span style="text-decoration: underline;">Kısa süre önce kendisine "Microsoft neden konsol sektörüne girdi?" şeklinde yöneltilen soruya "Sony'nin önünü kesmek için!" gibi bir cevap veren</span> Microsoft'un eski başkan yardımcısı Joachim Kempin bu sefer de firmanın Xbox öncesinde SEGA'yı satın almayı düşündüğünü dile getirdi.


Bir internet sitesine verdiği röportajda "Firma olarak SEGA ya satın alma durumumuz söz konusuydu. Sadece uygulamaya geçirmedik. Bu firmayı Windows CE adı altındaki, ufak kardeş kuruluş olarak lisanslamamız mümkündü. Bu sayede SEGA sistemleri üzerinde çalışabilir ve kendilerine özel platformlar yaratabilirdik" şeklinde konuştu.


Bundan yıllar önce, 1998 yılında Microsoft ve Sega arasında bir anlaşma yapılmış, döneminde üretilen Dreamcast isimli efsane konsolda Microsoft CE kullanılması düşünülmüştü. Nitekim 1999 yılında piyasaya çıkan Dreamcast, her ne kadar oyunları Windows CE ile hazırlanmış olsalar da tamamen kendisine özel bir işletim sistemine sahipti.


Kempin Microsoft'un kurucusu ve dönemin CEO'su olan Bill Gates'in SEGA'yı satın alma yönündeki önerileri kabul etmediğini, SEGA'nın Sony ile boy ölçüşecek güçte bir altyapıya sahip olmadığı için Xbox'ı ürettiklerini dile getirdi. Sega ise 2001 yılının başında konsol sektöründen çekilmiş firmanın Amerika başkanı Peter More ise kısa süre sonra Xbox'ın yönetim kadrosuna geçiş yapmıştı.

Tüm Konu: Microsoft'un geçmişte kalan sırrı!

Resimlerle: Microsoft'un 35 yıllık hayatında önemli anlar

Kaynak: www.chip.com.tr