Microsoft'un kaybettiği ve kazandığı 9 yer!

CHIP Online
20-05-2011, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft dendiğinde aklınıza hep kazanan bir dev mi geliyor? Öyleyse bu haberi mutlaka okuyun...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... gi-9-yer_26953.html

Resimlerle: Microsoft'tan 33 yazılım harikası

Microsoft, son aylarda popüler bazı ürünlerin de yardımıyla iyi bir ritm yakaladı. Internet Explorer 9, hızı ve HTML5 desteği ile öne çıkarken WP7 çok ünlü olmasa da olumlu eleştiriler alıyor. Nokia ve Microsoft'un Windows Phone 7 üzerindeki anlaşması ise WP7 için önemli bir fırsat olabilir. Windows 7 ise ilk 18 ayda Vista'ya göre yaklaşık iki kat daha fazla satış yaptı. Peki Microsoft, Vista, IE7 ve Live Search gibi başarısızlıkların ardından nasıl bugüne geldi? İsterseniz bunu beraber inceleyelim.

Internet Explorer 9: Tarayıcının yıllardır devamlı olarak düşen pazar payı ve güvenlik sorunlarının ardından Microsoft, Internet Explorer 9 ile başarayı yakaladı. IE9, hızlı, bellek kullanımı düşük ve önceki sürümlere göre daha iyi HTML standartları desteğine sahip.

Windows Phone 7: iOS ve Android'in akıllı cep piyasasındaki rekabetini izleyen Microsoft, sonunda WP7 ile bu yarışa katılmaya karar verdi. Yeni işletim sistemi, akıcı ara yüzü, fotoğraflar gibi içerikleri tek bir alanda toplaması ve hızıyla olumlu yorumlar alıyor. Gartner'a göre WP7, 2015'de ikinci en çok kullanılan mobil işletim sistemi olacak.

Tüm konu: Microsoft'un kaybettiği ve kazandığı 9 yer!

İzleyin: MS'dan yeni PC reklamı!

Resimlerle: Microsoft'tan 33 yazılım harikası


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft'un bugünkü durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?