Microsoft'un yeni hedefi çok büyük!

CHIP Online
16-03-2014, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yeni CEO Satya Nadella, Microsoft'taki hedefini anlatırken hiç de mütevazi davranmıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... ok-buyuk_45593.html

Resimlerle: Microsoft'un gizli kalan donanımları

Microsoft'un yeni CEO'su Satya Nadella, yaptığı son açıklamada, Microsoft'u yeniden kurarken anahtar kavramların takım oyunu ve iletişim olacağının altını çizdi.


Nadella'nın yorumları arasındaki en dikkat çekici detay ise Microsoft'u az sayıdaki 100 yılık firmalardan biri haline getirmek istemesi. Pek çok şirketin, zamanla yaşlanarak çağa ayak uyduramayıp kaybolup gittiğini belirten Satya, bunun Microsoft'un başına gelmemesi için artık önlem alma zamanı olduğunu ve şirketi 100 yaşına ulaştıracak temelleri atmak istediğinin altını çizdi.


Önceki CEO Ballmer'ın çok enerjik ve ön planda duran bir isim olduğunun farkında olduğunu da vurgulayan Nadella'nın Ballmer'ın aksine daha ağır başlı bir yönetim anlayışı planladığı da anlaşıldı.


Yeni CEO'nun Bill Gates ile çok yakın şekilde çalışacak olması da büyük merak konusu. Nadella, yönetim kurulu üyei olan Gates ile nasıl bir işbirliği yapacaklarına dair henüz bir açıklama yapmasa da, en kötü anlarda bile geri çekilmeyip savaşması gerektiğini Bill Gates'ten öğrendiğinin altını çiziyor.


Nadella, Microsoft'a bağlı çalışan her bölüm için ayrı ayrı planlama yaptıklarını söylüyor; her grubun performansının dikkate alınacağını ve ardından yapılanmaya gidileceğini hatırlatıyor. Bakalım, önümüzdeki dönemde Microsoft nasıl bir makyajla karşımıza çıkacak ve bu yeni yüzü ne kadar sevilecek?

Tüm Konu: Microsoft'un yeni hedefi çok büyük!

Resimlerle: Microsoft'un gizli kalan donanımları

Kaynak: www.chip.com.tr