Microsoft uyardı: Windows XP'ye güvenmeyin!

CHIP Online
03-03-2014, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, 9 Nisan tarihinde Windows XP'nin fişini çekiyor. Peki ama bunu neden yapıyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... venmeyin_45671.html

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

Bildiğiniz gibi Microsoft 8 Nisan tarihinde Windows XP ve Office 2003'ün fişini çekiyor; resmi desteği kesiyor. Windows XP ve Office 2003'ün Microsoft tarihinde kullanıcılar tarafından en çok kullanılan işletim sistemi ve ofis yazılımlarından biri olduğu düşünüldüğünde, bu ayrılık elbette daha çok ses getirecek gibi görünüyor. Microsoft'un bu eski dostlarını emekliye ayıracağı haberini verdikten sonra hakkında yaptığı açıklamalara bir süre daha devam edeceğini sanıyoruz. Zira konuyla ilgili bir açıklama daha geçtiğimiz çarşamba günü ortaya çıktı. Microsoft'un kendi blogundan yayınladığı makaleye göre desteğin kesilmesinin en büyük nedeni olarak, sanıldığı gibi kullanıcılar için bir "para tuzağı" değil, modern PC çağına geçiş sağlamak gösteriliyor.


Windows XP ve Office 2003 halen pek çok sayıda bilgisayarda çalışır vaziyette. Bundan 13 yıl önce çıkan bir işletim sisteminin halen kullanılmasının güvenlik anlamında büyük zafiyet yaratacağını düşünen Microsoft yetkilileri, kullanıcıların siber saldırılara karşı XP'den beş kat daha duyarlı olan Windows 8.1'e terfi etmelerini istemelerinin çok haklı bir gerekçe olduğunu savunuyorlar.


Sanıldığı gibi Windows XP ve Office 2003'ün çalışmasının Nisan 9 itibariyle durmayacağına da blogda yer veren yetkililer, sadece güvenlik desteğini keseceklerini açıkladılar. Yani 9 Nisan'dan sonra da XP ve Office 2003 ile çalışmaya devam edebilirsiniz, ancak saldırılara karşı tamamen açıkta kalacağınızı bilmenizde yarar var.

Tüm Konu: Microsoft uyardı: Windows XP'ye güvenmeyin!

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

Kaynak: www.chip.com.tr