Microsoft ve Sony'nin satış rakamları savaşı

CHIP Online
10-05-2008, 16:50   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft ve Sony, PlayStation 3 ve Xbox 360'ın Avrupa'daki satış rakamları yüzünden birbirine girdi.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Micr ... ri-savasi_6823.html

Konsolların savaşı. Microsoft'un Xbox 360 konsolunun ABD'de ne kadar büyük bir satış başarısına sahip olduğunu bilmeyen yok. Ancak dünyanın diğer kısımlarında rekabet hala devam ediyor. Örneğin oyun sektörünün en iddialı alıcısı olan Japonya'da Xbox 360'ın esamesi okunmazken, Avrupa'da satış rakamları Microsoft'un söylemine göre "fena gitmiyor".

Geçtiğimiz hafta Sony Computer Entertainment'ın Avrupa patronu David Reeves PS3'ün Avrupa'daki satış rakamlarının Microsoft'un Xbox 360'ını geçtiğini açıklamıştı. Açıklamasında, 16 ay sonra piyasaya çıkmış olmalarına rağmen Xbox 360 karşısında büyük bir başarıya imza attıklarını ve şu anda Avrupa kıtasında 5 milyon PS3, 12 milyon PSP ve 48 milyon PS2 bulunduğunu belirtmişti.  

Microsoft da rakam açıkladı!
Sony Computer Entertainment'ın Avrupa patronu David Reeves'in bu açıklamasına Microsoft'tan yanıt gelmekte gecikmedi. Microsoft'un Xbox bölümünün yöneticisi Aaron Greenberg de yaptığı açıklamada "bugün Xbox 360 5 milyon satış rakamını geçerek yeni nesil konsollar arasında en çok satan konsol olmuştur" dedi. Tüm bu açıklamalar oyuncuların kafasını karıştırıyor, hangi konsolun daha başarılı olduğu tam olarak bilinemiyor.

Zira ortada bir ölçüt daha var. Resmi olmasa da VGChartz rakamlarına göre Japonya ve Kuzey Amerika dışında 6.4 milyon Xbox 360, 5.4 milyon PS3 bulunuyor...

Tüm konu: Microsoft ve Sony'nin satış rakamları savaşı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Hangi konsol? PlayStation 3 mü, Xbox 360 mı?