Microsoft, Windows 9 çalışmalarına başladı

CHIP Online
19-03-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Biz Windows 8'e yeni yeni alışırken, ortaya atılan bu Windows 9 iddiaları kafaları karıştırdı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... -basladi_39270.html

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Micorosft'un Windows 9 üzerinde çalışmaya başladığı haberleri, önümüzdeki günlerde daha çok Windows 9 iddialarıyla karşılaşacağımızı gösteriyordu. Beklenen oldu ve Microsoft'un en yeni işletim sisteminin çıkış tarihine dair iddialar hızla yayılmaya başladı.


Geçmişte Windows sızıntılarıyla ilgili ün yapmış Win8China'ya göre, Kasım 2014 gibi yakın bir tarihte Windows 9 ile tanışabiliriz. Üstelik web sitesi, Windows 9 beta sürümünün bile tarihini belirlemiş durumda: Ocak 2014!


Elbette bu haberler şimdilik dedikodudan ibaret. Ancak Microsoft'un son zamanlardaki piyasaya sürüm takvimini değerlendirdiğimizde, söz konusu iddialar hiç de gerçek dışı gelmiyor. Tabii Windows 9'dan önce sırada Windows Blue var. Windows 8'in güncellemesi olacak işletim sistemi bu yıl içerisinde duyurulacak. Windows Blue'nun final sürümünün ise önümüzdeki yıl çıkması bekleniyor. Dolayısıyla bu tabloya baktığımızda, 2014'ün son takvim yapraklarından Windows 9'u koparmak mümkün görünüyor.


Peki Windows 9 ne gibi yenilikler sunacak? Şu aşamada net bir yorum yapmak mümkün değil ancak Win8China'ya göre yeni işletim sistemine dokunmatik ekran desteği dahil olacak. Micorosft'un Windows 8 ile başlattığı trend'den sonra bu pek de şaşırtıcı olmasa gerek. Öte yandan siteye göre, işletim sisteminin mobil versiyonu da (Windows Phone 9?) çalışma aşamasında.

Tüm Konu: Microsoft, Windows 9 çalışmalarına başladı

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Kaynak: www.chip.com.tr