Microsoft, Windows kodlarını açıkladı!

CHIP Online
27-03-2014, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, yıllarca açık kaynak hakkında onca laf ettikten sonra, şok bir kararla kodlarını açtı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... acikladi_46202.html

Resimlerle: Başlangıç logoları: Windows 1.0'dan Vista'ya kadar

Microsoft, eski işletim sistemlerinden MS DOS 1.1, MS DOS 2 ve Windows 1.1'in kodlarını halka açtı. Computer History Museum'da yayına çıkan kodlar, 40 sene önce bilgisayarların nasıl göründüğünü ve çalıştığını merak edenler kadar bilgisayar teknolojileri konusunda eğitim alan öğrencilerin de büyük yardımcısı olacak.


Microsoft, ilk işletim sistemi MS DOS 1'i ilk defa Seattle'da bir bilgisayar üreticisine 50 bin dolara satmış, ardından da IBM ile anlaşma yaparak tüm IBM bilgisayarlarında MS DOS kullanılmasını sağlayarak büyük bir servet kazanmıştı. Bu süreç, bugün dünyayı şekillendiren teknoloji şirketi olmasının da kapısını ardına kadar açmıştı.


Microsoft'un açık kaynak konusuna çok sıcak bakmadığı yıllardır bilinen bir gerçek. Her ne kadar zaman zaman açık kaynağı desteklediğini söylese de, bugüne dek hiçbir yazılımının kodlarını halka açmamıştı. Yayınlanan kodlar, Microsoft tarihi için bir ilk anlamına geliyor.


Yayınlanan işletim sistemi kodlarını indirenlerin, bunları ticari projelerde kullanmayacağına dair bir sözleşmeyi imzalaması gerekiyor. 

Tüm Konu: Microsoft, Windows kodlarını açıkladı!

Resimlerle: Başlangıç logoları: Windows 1.0'dan Vista'ya kadar

Kaynak: www.chip.com.tr