Microsofttan 20 Şubat atağı

BOOMFUNKMCS
01-03-2007, 00:09   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

bilgilendirme amaçlıdır


Microsoft'un 20 Şubat'ta başlatacağı uygulama ile lisanssız Windows kullananlar işletim sistemlerini güncelleyemeyecek.

Microsoft'un 20 Şubat Salı günü uygulamaya koyacağı Windows Orijinal Ürün Avantajı Bildirimi (WGA) uygulaması ile orijinal olmayan yazılım kullananlar, Windows işletim sistemlerini güncelleyemeyecek.

Kullanıcıları, kopya yazılım kullanmanın riskleri ve orijinal ürün kullanmanın avantajları konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen Microsoft, orijinal olmayan yazılımlarla mücadelede 20 Şubat tarihini milat olarak belirledi.

Bu tarihte devreye girecek WGA Bildirimi uygulaması, orijinal olmayan Windows kullanıcılarına uyarılarda bulunacak. İnternete bağlı ve otomatik güncelleme seçeneğini kullanan kişilerin Windows XP'lerinin orijinal olup olmadığını kontrol eden WGA Bildirimi, kullanıcılara orijinal yazılım kullanmanın avantajlarına ilişkin bilgi verecek.

Kullanılan Windows orijinal değilse, giriş ekranında ve sistem uygulamaları alanında 14 gün boyunca "sahte yazılım mağduru" olabileceklerini vurgulayan bir uyarı görünecek.

İki haftalık süre sonunda hala orijinal olarak etkinleştirilmeyen Windows’lar için, aynı alanlarda ürünlerinin orijinalliğinin doğrulanamadığı uyarısı yer almaya başlayacak.

Windows'unun orijinal olmadığını öğrenen kullanıcılar orijinal lisans sahibi olup bu doğrulamayı yapabilirken kullanıcılar bu aşamadan sonra herhangi bir uyarıyla karşılaşmayacak.

Windows'unu orijinalleştirmeyen kullanıcılar, virüs, kurtçuk ve casus yazılım gibi tehditlerin yanı sıra kodlamadaki hatalar sonucu yazılımın bazı fonksiyonlarının düzgün çalışmaması riskleriyle karşılaşıyor.

Açıklamada, kopya yazılım kullanmanın, Fikir Hakları Kanunu'na istinaden, 150 bin YTL para ve/veya 4 yıla varan hapis cezası gibi büyük hukuki riskler içerdiği belirtilirken, Türkiye'de bugüne kadar 4 milyonu aşkın kullanıcının internet üzerinden işletim sistemlerinin orijinal olup olmadığını kontrol ettiği ve yüzde 45'i orijinal olmayan Windows kullandığı için doğrulamayı geçemediği kaydedildi.

KAYNAK: MYNET.COM

Son Düzenleme: BOOMFUNKMCS ~ 01 Mart 2007 00:10
can_n01
01-03-2007, 00:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Ben buldum sebebini microsoftun neden boyle bisey yaptigini

Ellerinde kalan xpleri kaziklamaya calisiyorlar (cok eminim)Durdular durdular bu zamana yapmalari bence biraz anormal gibi cunku vista cikti ellerindeki xpler duruyor ama bosuna yaptilar bence degisen bisey olmayacak yine

GRaNZaT
01-03-2007, 02:09   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,234 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007
can_n01
Ben buldum sebebini microsoftun neden boyle bisey yaptigini

Ellerinde kalan xpleri kaziklamaya calisiyorlar (cok eminim)Durdular durdular bu zamana yapmalari bence biraz anormal gibi cunku vista cikti ellerindeki xpler duruyor ama bosuna yaptilar bence degisen bisey olmayacak

Açıkçası düşüncelerinin doğru olma ihtimali olsa da bunun bu şekilde dile getirilmesi, orijinal bir ürün kullanan beni rahatsız etti. Zira yapılan hırsızlığı desteklemek, en az hırsızlık yapmak kadar kötü bir şey. İnsanların emeği bir şekilde pazarlanıyor ve kimse bunu kullanmak zorunda değil. Yine de bunu kullanmak istiyorsanız ücretini öder, o programı yapan kişi ya da kişilere biçtikleri fiyatın karşılığını verirsiniz. Kopya yazılımlar konusunda yıllardır çatışan iki tarafın artık ortak bir nokta da buluşması gerektiğini düşünüyorum. Bir bakkala girip gizlice bir şey çalmak ile ücretli işletim sisteminin kırılmış kopyasını kullanmak arasında bir fark yok. Yıllar önce Level dergisinde bu konu hakkında ayrıntılı bir yazı yazılmış, gelen tepkiler hakkında konuşulmuştu ve ortaya destek veren hiç de azımsanmayacak bir topluluk çıkmıitı.

Arkadaşlar, şunu anlayın artık. Herkes bir şekilde emek harcıyor ve bunun karşılığını pek tabi ki almak istiyor. Ülkenize gelen ya da ülkenizde kırılan programların arkasında destekleme ihtimaliniz olan çeteleri düşündünüz mü? Ya da bir kaç dolar vermemek için crack'li kullandığınız bir oyun ile anakartınızı yakıp (ki en bilinen örneklerinden birisi Carmageddon 2) o bir kaç doların baya bir katı dolar zarar edebileceğinizi?

Nutuk çeker gibi oldu ama bitiriyorum. Lütfen yazdıklarımı bir kez daha düşünün. Suça ortak olmayın. Bilinçli bireyler olarak doğru olanı bulacağınıza eminim.

Saygılarımla...

can_n01
01-03-2007, 02:58   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

GRaNZaT herhalde sen yanlis anladin benim dedigimi. Bende original xp home edition kullanicisiyim ama diyorumki kullanan kullaniyor yine copy xp yani onune gecemezler boyle yaparak. Kullanan kullanir gene. Microsoft kac yildir xp lere boyle birsey yapmamisti vista cikinca boyle bir adim atti. Niye. Cunku  elleindeki xpleri satmaya calisiyorlar. Bende korsan sevmem cunku insanlarin emegini yikmis gibi oluyo ama bazenleri bazi programlari kullaniyorum acikcasi.Kim kullanmiyorki? Sizcede biraz dogru degilmi soylediklerim?

Son Düzenleme: can_n01 ~ 01 Mart 2007 03:00
GRaNZaT
01-03-2007, 12:26   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,234 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Bunun bir savunma olabileceğini düşünmüyorum. Aşağı yukarı bilenen her türdeki programın ücretsiz alternatifleri mevcut. Office'e alternatif OpenOffice'ten tut da anti-virüs yazılımlarına. Ayrıca www.giveawayoftheday.com adresinde her gün ücretli bir program, o güne mahsus ücretsiz bir şekilde yayınlanıyor. Hem de yasal olarak. Bu adar çok seçenek varken neden hala korsan kopya kullanmak?

bosluk
05-03-2007, 01:04   |  #6  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Fiyatlar, markete gidip satın alamamak, her ücretsiz yazılımın istenilen işi yapamaması, vb.. gibi birçok neden sayabilsem de en masum neden yüksek fiyatlar cidden. Hoş bu korsan-yasal konusu o kadar sıkıntı verecek biçimde piyasada konuşuldu ki artık hakkaten de düşünmek bile gereksiz gelmeye başladı bana üstünde. Sen demişsin gran, yasal ürün kullanan birisi olarak rahatsız oldum diye de, neden rahatsız olduğunu ben anlamadım şahsen ;) Zira üretici senin kadar rahatsız değil ki durumdan :P Hemen klasik örneği vereceğim; Mp3 ve Divx konusu. Senelerdir bunları korsan kullanmayın diyen yapımcı firmalar, bu formatları okuyan oynatıcıları piyasaya sürüp de para kazanmaktan geri kalmadılar, hala da geri kalmıyorlar, telefonlara bile soktular mp3 ve divx'i :P Yani samimiyetsiz bir sektör ortamında, samimi duygularımızı ortaya koymak gereksiz bir hale geldi artık. Kendi kendilerinin avukatlığına soyunmuyorlar ki firmalar biz soyunalım onlar yerine ;) Boşverelim derim ben, kim ne kullanırsa kullansın. Ne firmalar adam olup da samimi davranacaklar biz aman yasaktır bu usulsüzdür dediğimizde, ne de kullanan bak usulsüzmüş aman sileyim diyecek. Boşveriniz ;)