Mide ağrısına ne iyi gelir

neiyigelirki
11-08-2016, 21:06   |  #1  
neiyigelirki avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Mide ağrısı insanların güncelik yaşantılarında çok büyük engellere neden olabilecek bir rahatsızlık. Mide ağrısına ne iyi gelir bu makalemizde inceleyeceğiz. Mide ağrısı çok ciddi hastalıkların belirtisi olabileceği gibi yediğiniz bir şeyden rahatsızlık sonucu da oluşabilir. Mide ağrısı ani bir başlangıç yada süre gelen bir ağrı ile oluşabilir. Mide ağrısını nasıl geçireceğimizi, nasıl hafifletebileceğimizi, makalemizde inceleyelim.

MİDE AĞRISI NEDENLERİ
Akut bir hastalık buna sebep olabilir. Hastalıkların dışında yediğimiz yiyecekler temel faktörler arasındadır. Bol yağlı yiyecekler hassas midelerde çok büyük sancılara neden olabilir. Sindirilmesi zor besinler mide ve karın ağrısına neden olabilir. Midede salgılanan enzimler sindiremediği için daha fazla asit salgılanır ve bu midenizi rahatsız eder. Bol baharatlı yiyeceklerde mide dokunuzu tahriş edebilir. Bol acıdan uzak durun. Asit gazlı içecekler mide duvarında tahriş ve hassasiyete neden olabileceği için gazlı içeceklerde aşırıya kaçmayın. Aşırı alkol, hareketsiz bir yaşam, su ihtiyacının uzun süre karşılanmaması, mide ağrısına neden olabilir.

MİDE AĞRISINA NE İYİ GELİR
Mide ağrısına iyi gelen ilaçlardan önce başvurabileceğiniz bir kaç bitkisel çözüm veya yöntem paylaşıyoruz. İlaç kullanımı doktor denetiminde yapmanızı tavsiye ederiz. Aşağıda mide ağrısına bitkisel çözümler, çaylar, besinleri listeledik.

KİMYON LİMON

Kimyon asit baz oranını dengeleme görevini yerine getirir. Midenizde aşırı asit sonucu bir ağrı var ise kimyon sorununuza çare olabilir. Limonun içerisinde bulundurduğu C vitamini mide sıvısı içerisindeki serbest dolaşımı engelleyebileceği için limon ve kimyonu karıştırarak bir çözüm oluşturabilirsiniz. Yarım bardak limon suyuna göz kararı kimyon ekleyerek içiniz. Mide ağrısına bitkisel çözüm olacaktır.


YOĞURT

Yoğurt mide rahatsızlıklarında kullanabileceğiniz bir çözümdür. Yoğurt sindirimi kolaylaştırdığı için hazımsızlık sorununa da çözüm olacaktır. Hazımsızlık ve sinirim yavaşlığı nedeniyle oluşan mide ağrısına çözüm olacaktır.

PAPATYA ÇAYI

Papatya sağlık sorunlarının bir çoğunda etkilidir. Mide kaslarının kasılması sonucu oluşan mide ağrısına papatya çayı öneririm. Papatya çayı mide kaslarının gevşemesine yardımcı olarak mide ağrısını bitkisel olarak çözer. Papatya çayı ile mide ağrısı ortadan kalkacaktır.

SÜT

Süt mideyi yatıştırır. Sindirimi kolaylaştırır. Mide ağrısına doğal bir çözümdür. Süt tüketimi pH dengesini ayarlar.

Kaynak : http://neiyigelirki.com/mide-agrisina-ne-iyi-gelir/

Ibrahim Yalavaç
20-08-2016, 17:37   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Öncelikle stresten uzak durmak lazım