Mikser Pc Bağlantısı

caradhraz
18-08-2006, 00:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

Selam Arkadaşlar.Benim bi sorum olacak.Elimde analog 8 kanallı(input) ve right-left(output) u olan bi mikser var.Bu konserlerde kullanılan türden bi cihaz.Ben mikseri bilgisayara bağlayıp demolarımızı evde hazırlamayı düşünüyorum.Kayıt programları ve donanım olarak gayet yeterli cihazlarımız elimizde var.Fakat mikserden gelebilecek yüksek frekans veya herhangi zararlı bi olay ses kartına zarar verebilir diye düşünüyorum.Çünkü mikserin çıkışı 150 watt kadar sanırım.Bunun için mikser ve pc arasındaki bağlantı için bi devre şeması arıyorum.Kafamda bi devre tasarladım fakat emin olamıyorum.Daha sağlam bi kaynaktan yada daha önce böyle bi devre tasarlamış olan arkadaşlar bu konuda yardımcı olursaçok sevinirim.

Teşekkürler...

xaphan
18-08-2006, 15:30   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

biliyorsun ses amplifikatörlerinin giriş empedansı yüksektir bir kaç kohm gibi. büyük hoparlörlerde bu empadans 4 ohm dur 150 watt güçte iyi ses alırsın komşuların kafasını şişirecek kadar hemde.

pmpo güç amplinin kısadevre edildiğinde oluşan +/- tepeden tepeye max akım geçisi ile hesaplanırken gerçekte bu değere hiç ulaşamayacakları anlamına gelirki zaten yükte çalışacakları için bahsi geçen gücü sağlayamazlar. sen zaten bu girişi bir preampli ye yapacağın için empadans yüksek ve 150 watt gücü mümkün deil ki alabilesin.

dolayısı ile potasiyometreyi sonuna dayamadıktan sonra sorun yaşayacağını sanmıyorum. yani ses kartının çıkışlarını yakmazsın. ama ses kartının pre amplisinin giriş seviyesini fazlasıyla aşarsan sinüslerin tepesi kırpılacak ses bozulacaktır. özellikle 1khz dekiler canını sıkacak kadar bozuk ses verebilir.

empedansı yükseltmek için bir direnç bile yeterli olabilir. yada bir nüve etrafında primer sekonderli bir sargı bile işini görebilir ama gürültü yükselir bu bir, ikincisi yüksek frekanslarda kaybın olur çok kaliteli bir nüve olmalı.

noise reduction (yazılım+donanım) olarak bilinen genlik düşürücüler var ama onlar özellikle gürültü azalttığı için ses genliğini fazla düşürmezler.

elektronikten anlıyorsan mixerin güç amplisinden önceki çıkışları ses kartına taşırsan en iyi çözüm bu olur derim.
osiloskopa ihtiyacın olacak..
kolay gelsin..

caradhraz
18-08-2006, 16:30   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

Çok saol dostum.Ben potansiyometreyi sonuna kadar dayamadıkça 150 watt elde edemiyeceğimi hiç düşünmemiştim.

oazaman direnç bağlayıp deniyim bakalım verim alabilcekmyim.