Milattan öncenin bilgisayarı: Sır çözüldü!

CHIP Online
16-03-2010, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Milattan öncesinden kalma ama inanılmaz: İşte sırrı ancak 110 yılda çözülen "antik bilgisayar"...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/mila ... -cozuldu_18872.html

Resimlerle: 128 yıllık sır çözüldü!

1900 yılında Ege Denizi'nde bulunan gizemli bir mekanik cihazın ne olduğu günümüze kadar çözülememişti. Onun adı Antikythera cihazı.

Bir Roma batığında bulunan ve karaya çıkartılan eşyalar arasında hasar görmüş bir makine bulundu. İçinde irili ufaklı çarklar olan bu karmaşık mekanizma zamanın etkisiyle çok yıpranmıştı ve ne işe yaradığını çözmek, üzerindeki antik Yunanca yazıları okumak mümkün olmamıştı.

Milattan önce 87 yılından kalma bu cihazı, zamanında sahip olduğuna inanılan teknolojinin çok ötesinde ve kimin yaptığı bilinmiyor. Bu cihazın gizemleri ancak gelişmiş X ışınları, farklı ışık türleri ve şekilleri ile taranarak yakın zamanda çözüldü.

Tüm konu: Milattan öncenin bilgisayarı: Sır çözüldü!

İzleyin: Piramitler nasıl inşa edildi?

Resimlerle: 128 yıllık sır çözüldü!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Daha neler bilmiyoruz?

posicor
16-03-2010, 14:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Kim bilir neler kaybolmuştur.Şu anda iyi kötü 5-6 bin yıllık bir tarih hakkında iyi kötü bilgimiz var ama insanoğlu şu anki fiziki zekası ve şu anki haliyle (bilimsel olarak kanıtlanmış biçimde, yanlış hatırlamıyorsam mitokondrial dna ile) 200.000 yıldır bu dünyada.Yaratılış teorileri ve evrim teorilerinin çakışma süresi yaklaşık bu kadar, eğer direkt evrim teorilerine inanıyorsanız bu süre çok daha uzatılabilir.

Bu zekayla şu andaki teknoloji seviyesine gelmemize en uç tahminle 7-8 bin yıl yettiğine göre 200 bin yılda kimbilir ne teknolojiler geliştirilmiş, ne medeniyetler kurulup yıkılmıştır.