Milestone XT720 İnceleme ve örnekler...

uGuR.uK
13-10-2010, 17:45   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

..:: MOTOROLA MILESTONE XT720 ::..

Telefonu orjinal kutusu ve aparatları ile Doğubank'tan 1100TL'ye(kayıt dahil) aldım. İlk başta bi yarım saat kadar şarja takılı dursada açılmayınca şoklatmak gerekti, tabi sonra kılavuzu okuyunca gördüm ki ilk açılıştan önce en az 3 saat fişte kalmalıymış :) Neyse, gelelim detaylara...

Kutu içeriği:

- Motorola Milestone XT720 (8GB Class4 hafıza kartı içinde)
- HDMI Arabirim kablosu
- USB / Şarj kablosu ve aparatı
- Motorola kulaklık
- Kullanma kılavuzları


Alet gerçekten Motorola olduğunu belli ediyor: kenar kaplaması(kilit-açma, ses-kamera tuşları dahil) metalimsi(tam sert demir diyemicem ama sağlam, belli). Arka tarafı yumuşak kaplamalı koyu mavi ve şık, ekranı malum Milestone ile aynı ancak bunun ekran kenarları daha parlak ve aynalı. Ayrıca 3 sensörü(1 yakınlık algılayıcı - 2 tanesi ortam aydınlığı için) yerini belli eder cinsten, M ambleminin karşısında şık duruyorlar. Telefonun üstteki HDMI ve solundaki şarj-USB girişi kapaklı, tepede 3.5 kulaklık çıkışı mevcut. Bu arada kulaklık kalitsi olarak şunu söyliyim, benim Creative ZEN Stone mp3 ile gelen kulaklıktan zayıf kalıyor, baslar daha iyi hissedilsede genel müzik, tizler ve yüksek seste o kadar iyi değil(kendi kulaklığınız varsa yine Creative vs. kullanabilirsiniz). Bunun tasarımı değişik, sağ altta hafif bir bombeli kısım var; MEDYA, FOTOĞRAF ve VIDEO işlevlerinden hangisinin o an açık olduğunu gösteren 3 küçük led ve tepesindeki çekim tuşu burada. Ayrıca dik ve yatay farketmeden her tutuşta avuç içine tam oturarak daha sabit, stabil bir tutuş sağlıyor kendine. Arka taraftaki dizayn aynı orjinal Milestone'daki gibi, koyu mavi ve biraz daha farklı kaplaması hariç. Hoparlörü aynı yerde ve sesi net verebiliyor, güzel. 8 MP'lik kamerası sağ üstte ve yanında meşhur XENON flaş ki buda güçlü gerçekten.

İlk açılışta bir süre boyunca telefon yavaş gibi geliyor, ama ertesi günü daha akıcı çalışmaya başladı. Bu arada ilk açtığımda ingilizce idi ancak sonraki gün kendi kendine güncelleştirme bulup(yaklaşık 20MB) wi-fi üzerinden indirince Türkçe dil ve yerel desteği geldi alete, zaman geçtikçe çalışması dahada akıcı olmaya başladı; Update1 ile gelen alet 720MHz'de çalışıyor. 5 tane ayrı ana ekranı var(bunların sayısını değiştiremiyoruz ama), bunun haricinde menüyü tutup yukarı çektiğimiz tuşun yanında KİŞİLER ve MESAJ butonları eklenmiş dahili kısayol olarak, işi kolaylaştırıyor gerçekten. Telefon dahili olarak Moto Araç Dock'u, MotoNav harici bir navigasyon yazılımı, 3D galeri ve Video Editor(resim ve mp3'leri video haline getirebilen bir yazılım) ile geliyor. FM Radyo desteğide var alette ve kulaksız çalışıyor! Ama tabi sinyal kalitesi yok denecek kadar kötü oluyor öyle :)

Android markete direk erişim sağlayan uygulaması ile kolaylıkla oyun, program vs. indirilebiliyor, ayrıca dahili YouTube uygulamasıda siteye gayet güzel girip kullanılıyor(malum hala yasaklı ülkemizde ve iPhone'lardaki youtube uygulamasıda bu yasaga takılmakta). Tarayıcısı gerçekten hızlı ve kullanışlı, bütün siteleri net bağlantısının el verdiğince sorunsuz açmakta, Wi-Fi bağlantılarında hiçbir sorun olmadan otelde, cafede, parkta, kapalı mekanlarda vs. bağlanabildim hep.

8MP'lik kamera gerçekten güzel, ama gün ışığında! Maalesef karanlık ortamlarda, düşük ışık veya kapalı mekanlarda kamera o kadar kaliteli çekim yapamıyor :(  Bunun nedeni ya kameranın yetersiz oluğu yada versiyondan, bilemicem ama durum bu. Örnek foto.lar aşağıda mevcut... XENON flaş gerçekten güçlü, bir yandımı şimşekler çaktırıyor ortamda :) ama maalesef buda kameranın karanlık ortamdaki kalite düşüklüğünü tam olarak çözemiyor. Video kaydıda aynı şekilde, açık-aydınlık alanlarda güzel görüntü gelirken kapalı alandaki videolar zayıf.

Ekran dokunmatiği gerçekten harika, iPhone'lar kadar iyi gerçekten. Algılamasıda hareketleride hızlı ve görüntü gerçekten güzel. Akıcı animasyonlar ve hassas algısı ile kullanımı gerçekten kolay. Ana menü, uzun bir kişi listesi veya 100den fazla mp3'ün listelendiği şarkı listesi farketmiyor, ufacık bir kaydıymayla yağ gibi akıyor hepsi :)

Universal Androot ile telefonu sorunsuz şekilde root edebiliyoruz, kendi hızı gayet yetereli olsada ondan sonra OC bile yaptım alete :) (Milestone Overclock ile). şuan 1GHz'de ve gayet güzel çalışmakta, pil ömründen de öyle beklediğim kadar çok harcama yapmıyor bu halde.

Telefonda o bahsedilen ısınma sorunu mevcut, ama neye dayalı tam çözemedim. Bazen yarım saat kadar oyun oynuyorum olmuyor bazen 10-15dk.lık kullanımdan sonra bataryasında ısınmalar başlıyor. Genelde wi-fi vs. açıkken birde başka şeyler(müzik oynatma, foto-video çekimi vs.) yapılınca oluyor ama bu sırada herhangi bir sorun veya yavaşlama yok. Normal çalışmaya devam ediyor alet, biraz bırakınca kendine geliyor zaten sonra hemen ısınmıyor yine.

Bluetooth ile resim, video, müzik gönderilebiliyor. Aynı şekilde resim ve video yine bluetooth ile alınabiliyor ama aynı Milestone'daki gibi MP3'ler gönderilemiyor. Bunun içinde Bluetooth File Transfer uygulaması kullanılabilir.

İşin özü, verilen parayı sonuna kadar hak eden uzun ömürlü bir alet. Seneye yenisini almayı gerektircek birşey değil, hem yapısal hemde kullanış açısından sağlam. Sonuna kadar öneririm herkese ;)

Sorularınız, öğrenmek istediğiniz vs. birşey olursa cevaplarım...

Örnek Resimler:

Yaklaşık 20mt uzaktayım burda tabelalara ve etrafta oraya vuran başka ışık yok, tamamen flaşın etkisi o parlaklık :)

8MP WIDE:


8MP WIDE:


8MP WIDE - İç mekan + düşük ışık:


8MP WIDE - Sıfır ışık, flaşlı:


8MP WIDE - Sıfır ışık, flaşlı:

Not: ben bunlardan biri değilim, bizim açlar sürüsünden :)

8MP WIDE - Dikey çekim:


8MP KARE:


5MP KARE:

Buda örnek video:

Motorola Milestone XT720 Dış Çekim - 720pMotorola Milestone XT720 Dış Çekim - 720p
Motorola Milestone XT720 ile 720P video kaydına örnek olarak kısa bir dış çekim videosu.
alpper
13-10-2010, 17:57   |  #2  
alpper avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
137 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Hayırlı olsun.Harikaymış cihaz.