Millet Dışarda Sosyalleşmeyi Nasıl Başarıyor?

Johnny Günahlar
26-07-2020, 15:38   |  #1  
Johnny Günahlar avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2020

Babam memur. Aldığı para ev ihtiyaçlarına, kredi borcuna falan gidiyor (Ev kredi olmasa kira parası gidecekti aynı şekil) hatta olabildiğince masrafsız yaşadığımız halde ihtiyaçlara yetmiyor da diyebilirim.

Benim dışarı çıkıp gezme, oraya buraya gitme, kişisel harcama yapma alışkanlığım olmadı hiçbir zaman. Genelde hiçbir şey satın almadan evde otururum, tek masrafım internettir maksimum. Hani desek ki parayı çar çur ediyoruz vs. tamam derim ama bu şekildeyken bile kimseye para kalmıyor. 20 yaşına geldim, bi'tane bile dışarı çıkma anım olmadı. Geçmişime bakıyorum evdeydim, şimdiye bakıyorum hala evdeyim. Ergenliğimin başlarında zayıf olduğum için vücut geliştirmeye merak salmıştım, nerdeyse yetişkin olduk bi fırsat olmadı başlamaya. İstediğiniz bu tür şeyleri yapabiliyorsanız kıymetini bilin.

Millete bakıyorum, özellikle genç denilebilecek kişilere bakıyorum. Kafede oturuyorlar, alışveriş yapıyorlar, sinemaya gidiyorlar, eğlenceli yerlere gidiyorlar, kısacası yapıyorlar bir şeyler. Onların becerip de benim beceremediğim bir şey mi var acaba diye düşünüyorum bazen. 

Ne arkadaşım var, ne bişey. Çıkmıyorum ki olsun. Ama dışarı çıkınca da herkes tanımadığın insan sonuçta. Arkadaş edinme işini de anlamıyorum, para işini de anlamıyorum. Dün İş aramaya çıktım, kimse okey demedi mesela. İnternetten ararsın; "iş internetten aranmaz, dışarı çıkıp arayacaksın derler" Dışarı çıkıp ararsın "Biz Kariyer bilmem neyden alıyoruz" derler. 

Baya baya şans yok heralde bende. 

Bu konuyu tavsiyeniz olur belki diye açtım.

Johnny Günahlar bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
excel_mustafa
27-07-2020, 01:22   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

dışarı çıkınca alışveriş yapılacak diye bir kanun çıkmadı henüz. çıkıp rastgele bir otobüse binip farklı yerleri gezebilirsin. veya yürüyerek uzak yerleri keşfedebilirsin. harcayacağın max 2-3 bilet parası.

Johnny Günahlar
29-07-2020, 01:47   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2020

Yazılandan bi onu mu çıkardın. Otobüsle rastgele biyere gitmek ne ya.

win
09-08-2020, 01:29   |  #4  
win avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
279 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2012

Kardeşim haklısın ben seni anlıyorum. Alım gücü düştü maalesef para yetmiyor. Herhangi bir şeyi alabilmek bile önemli hale geldi artık. Eğer okul okuyorsan derslerine iyi çalış, eğer okul okumuyorsan da bir şeklide açıktan ya da üniversite sınavına falan çalışıp girerek kendini kurtarmaya bak. Üniversite mezunları iş bulamıyor deseler de en azından elinde diploman olur. Para meselesini çözmek için sürekli iş fikirleri, çeşitli ilanları da araştırmaya devam et. Vazgeçme umudunu da kaybetme çünkü ölüm hariç hiçbir şey umudunu kaybetmeye değmez. O kafelerde arkadaşlarıyla oturanlar sürekli gezip tozanlar var ya onların dışarıdan öyle mutlu rahat göründüklerine bakma. Çoğunu tanısan miden bulanır emin ol. Öyle sürekli kafede oturmanın gösterişten başka bir anlamı yok. Onlar hava atmak için ailelerini, kaynaklarını ne biçim zorluyorlardır kim bilir. Kimsenin içinde ne yaşadığını bilemeyiz. Hepsinin bir derdi vardır. İş ya da okul ortamı olmadıktan sonra arkadaş zor bulunuyor çok istiyorsan bunlardan birine gireceksin. Dışarıda öyle kimse kimseyle tanışmıyor pek. Yanlız olduğun için de üzülmene gerek yok yanlızlığı kötü bir şey olarak algılama. Yalnızlığa bakış açını değiştirirsen üzülmekten çok sevinebilirsin bile. Elinde olmayanlara değil elinde olanlara odaklı yaşa. Git akbilini doldur mesela o kadar da pahalı değil gez dolaş fotoğraf çek. Tek başına gezmek daha güzeldir. Klasik kişisel gelişim olayı gibi olacak ama kendine bir hedef vs. masrafsız basit hobiler bularak hayatını güzel geçirebilirsin. Sıkma canını. Gülümseme