Milli Park İçinde Çadır Tatili İçin İnbükü Orman K

muhammed71
13-08-2013, 13:45   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Sahip olduğumuz doğal güzelliklerimizi ve milli parklarımızı değerlendirmek için tatil zamanlarında insanlar artık kampçılık olanaklarını değerlendirmeye başladılar. Üç tarafı denizler ile çevrili ülkemizde onlarca profesyonel kamp alanı bulunsa da bunlardan bazıları ziyaretçilerine sundukları dokunulmamış doğal dokusu ve temiz çevresi ile beğeni listesinin başlarında yer almaktadırlar. Milli Park içerisinde bulunup ziyaretçilerine çoğunun daha önce karşılaşmadığı bir atmosferi yaşama imkânı veren İnbükü Orman Kampı ile artık insanlar çadır tatillerini huzur ve mutluluk ile geçirebiliyorlar.

Milli Park içinde yaklaşık yirmi altı dönümlük bir alan üzerine kurulmuş olan kamp alanında yüz otuz çadır kurma kapasitesi bulunuyor. Bahar ve yaz aylarında bu sayı haftalar öncesinden yapılan rezervasyonlar ile tükendiği için bu konuda bir ister var ise aceleci davranmak gerekmekte. Konaklama ekipmanları bulunmayan ziyaretçiler için türlü boyut ve şekillerde çadır kiralama imkânı da sunan kamp alanı işletmecileri, insanların sosyal aktivite ve hijyen ihtiyaçlarını da maksimum ölçüde önemsiyor. Yirmi dört saat sıcak ve soğuk su, duş ve tuvalet imkânları, çamaşır ve bulaşıkhane gibi imkânların oldukça düşük ücretler karşılığı sağlanabildiği İnbükü Orman Kampında yüzmeye elverişli dört kilometrelik bir sahil bulunuyor.

Çadır kiralama vazifesini oldukça ciddiye alan işletme yönetimi herhangi bir sebepten memnun kalınmayan ekipmanları değiştirme ve gerektiğinde kurulum hizmeti de sunuyor. Sundukları kiralık çadır en kaliteli yabancı markaları tercih eden kamp yönetimi bu sayede alabileceği olumsuz eleştirileri de önceden engellemiş oluyor. Kiralık çadır ve kamp ekipmanı dışında 3 ilâ 5 lira arası maliyetler ile arzu eden kişilere elektrik imkânı da verilen kamp alanında böylece tatil arasında işinden geri kalmak istemeyen insanlar da elektronik ekipmanlarını kullanabiliyorlar.