"Minik yeşil dev" 5 yaşında!

CHIP Online
24-09-2013, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

5 yıl önce, bugün dünyayı kasıp kavuran "minik yeşil devden" kimse bu kadarını beklemiyordu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/minik-yesil-dev-5-yasinda_42833.html

Resimlerle: İlk Android cebi HTC Dream'in çok özel resimleri

Bugünlerde kendisinden fazlasıyla söz ettiğimiz, tüm dünyada milyonların cebinde ya da elinde bulunan Android işletim sistemi, ilk kez 2008 yılında kendisini göstermişti. Google tarafından, döneminde fazlasıyla dedikodusu yapılan T-Mobile G1, bir diğer adıyla HTC Dream, sahnede anons edilmiş ve bu dakikadan sonra ilk Linux tabanlı mobil işletim sistemi olan Android, uzun bir yolculuk için göreve başlamıştı.


G1 öyle büyük işlere adım atacak kuvvette bir cihaz değildi ama beraberinde getirdiği özelliklerle dikkat çekmeyi başarmıştı. Fakat içerisinde bulunan Android işletim sistemi, dönemin şartları için hesaplanandan çok daha fazlasını kullanıcıların beğenisine sunmuş, bu sayede büyük bir patlama yaşanmasına ön ayak olmuştu. Cihaz, dokunmatik ekranı, fiziksel klavyesi ve fare görevi gören trackball'ı sayesinde her türlü işi kolaylıkla yapabiliyordu. Android 1.0 aracılığı ile elektronik postalara bakmak, Google Maps kullanmak ve internette dolaşmak, artık hiç olmadığı kadar kolaydı.


Android, artık ilk sürümlerine göre çok ama çok daha ileride. Bu hafta beşinci yılını kutlayan sistem, daha uzun süreler bizlerle olacak gibi gözüküyor.

Tüm Konu: "Minik yeşil dev" 5 yaşında!

Resimlerle: İlk Android cebi HTC Dream'in çok özel resimleri

Kaynak: www.chip.com.tr