Mint x64 ekran kartı sürücüsü yardım

Ahmet Ertuğrul
22-03-2010, 00:24   |  #1  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Linux Mint 8 64 bit kurmuştum. Güncellemeleri yaparken görüntü özelliklerini deniyordum. Çözünürlüğü değiştirdim. Ekranın renkleri iğrenç bir hal aldı. Sonra düzeltmek için eski haline getirdim. Düzelmedi. Neyse ben güncellemeler devam ederken hala sistem ayarlarını karıştırıyorum. Sonra ekran temelli karardı. Sol üst köşede biri güncellemelerle ilgili olmak üzere iki adet pencereye genişletilebilir simge çıktı. Bunlar belki de ilk güncelleştirmeler sırasında doğaldır bilmiyorum. 

Bilgisayarı yeniden başlattım güncellemeler tamamlanınca. Fakat şu an bazı uygulamalar çalışmıyor. Mesela Wine, Yazılım Yöneticisi, Hardware drivers. Açınca görev çubuğunda pencere çıkıyor, biraz bekliyor, sonra o da gidiyor. Sonuçta bunlar açılmıyor. Belki açılmayan daha başka da vardır bilmiyorum.

Ekran kartı sürücüsüyle ilgili bir sorum var. İndirme bağlantısının olduğu AMD sitesinde şöyle not düşmüşler: "32-Bit packages must be installed for 64-Bit Linux drivers to install or work." Bundan anlamam gereken önce aynı sürücünün 32 bit sürümünü yüklemem gerektiği mi yoksa bahsedilen 32 bit paketleri Linux güncelleştirmesiyle gelen bazı paketler mi?

Boracalin
29-03-2010, 01:02   |  #2  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,592 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

Öncelikle hayırlı olsun ama hiç mint 64 bit denemedim , ancak ekran kartınızla ilgili olarak anladığım 32 bit sürücülerini kurmanız gerektiği yönünde...