MMO'lar hayatımızı nasıl etkiliyor?

CHIP Online
04-04-2013, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Oyunların insan yaşamını nasıl etkilediğini merak ediyorsanız, işte size cevabı bulma fırsatı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mmo ... tkiliyor_39551.html

CHIP Online ekibi olarak teknoloji kadar, oyunlarla da ilgileniyoruz. Pek tabi bazı bilindik oyunların hemen ardından MMO'lar en çok ilgimizi çeken türler arasında yer alıyor. Peki, hiç düşündünüz mü; MMO oyunlar sosyal yaşamımızı ve eğitim hayatımızı nasıl etkiliyor? Bu oyunların, eğitimimize katkıları ne kadar? Sosyal hayatımızdaki yerleri tam olarak ne?


ABD - Kent State Üniversitesinde doktorasına devam eden ve eğitim görevlisi olarak üniversitede yerini almış olan Evren Koptur, tıpkı bizim gibi bir MMO oyuncusu. Uzunca bir süredir World of Warcraft oynayan ve global anlamda başarılara imza atmış büyük Loncalarda hem kurucu üye, hem de yetkili olarak bulunan Evren Koptur, şu an, CHIP Online olarak bizlerin de destek verdiği bir anket düzenliyor. Bu anket, MMO oyunların sosyal hayatımıza ve eğitimimize ne tür faydaları olabileceğini ve özellikle World of Warcraft gibi bir oyunun bizlere neler öğretebileceğini araştırmak adına hazırlanmış. Evren Koptur'un yaptığı bu araştırmanın belki de en önemli noktalarından bir tanesi, sonuçlarının uluslar arası bilimsel dergilerde yar alacak olması.


Türkiye'deki MMO oyuncularının da konudaki fikirlerini almak adına, bizimle iletişime geçen sayın Koptur'un hazırladığı ankete bir göz attık ve gerçekten piyasada merak edilen sorulara cevap verebilecek sonuçlar çıkabileceğini gördük. &lt;span style="text-decoration: underline;">Yaklaşık 30 soruluk bu ankete</span>, konu ile ilgili herkesin bir göz atması, başta oyuncular olmak üzere birçok farklı mecranın düşüncelerinin tek bir potada eritilmesine imkan tanıyacak.


NOT 1: Anket, World of Warcraft üzerinden sorularla devam ediyor ancak bir World of Warcraft oyuncusu değilseniz, sanki sorular başka bir oyunun üzerineymiş gibi düşünebilirsiniz, sonuçta ana amaç, genel olarak tüm MMO oyunlarının bizler üzerindeki etkisini görmek.


NOT 2: Kent State bir Amerikan Üniversitesi olduğu için, anket soruları an itibariyle İngilizce. Kullanılan dil oldukça sade ve basit; bu yüzden Google Translate imdadınıza yetişecek ve sizi tatmin edecektir...

Tüm Konu: MMO'lar hayatımızı nasıl etkiliyor?

Kaynak: www.chip.com.tr