Mobil Chrome'a güvenlik takviyesi

CHIP Online
18-09-2012, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın "minik" Chrome'a eklediği yeni özellikler, tarayıcıyı bir adım daha ileriye taşıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mob ... akviyesi_35918.html

Resimlerle: Cep telefonları kapışıyor!

Google, Android için Chrome'un sandbox'unu güçlendiren yeni bir güncelleme yayınladı. Şirkete göre bu sayede kötü niyetli web siteleri tarayıcıyı etkilemeyecek. Ancak bu sandbox, sadece Android 4.1 kullanıcılarına sunulacak. Android 4.0 kullanıcıları sadece bu yayında yer alan güvenlik düzeltmelerinden ve bazı küçük özellik güncellemelerinden yararlanacak. Google, güvenlik sorunlarını bulan geliştiricilere 750 dolar ödedi.


Şirket yeni sandbox'ın "Android için Chrome'daki yenilikçi çoklu işlem mimarisi ve Android'in Kullanıcı Kimliğini (UID) izole edebilme teknolojisi sayesinde mümkün olduğunu" açıkladı.


Bu güvenlik düzeltmelerinin yanında güncelleme, Chrome'da YouTube videolarının çalışma mantığına da bazı değişiklikler getiriyor. Google'a göre YouTube video kontrolleri artık tam ekran modunda da çalışıyor ve video ekran kilitlendikten ve açıldıktan sonra otomatik olarak çalışmaya devam ediyor. Şirket aynı zamanda SwiftKey veya Swype gibi üçüncü parti şirketler tarafından geliştirilmiş veri giriş yöntemlerinin artık Chrome'da daha iyi çalıştığını belirtiyor.

Tüm Konu: Mobil Chrome'a güvenlik takviyesi

Resimlerle: Cep telefonları kapışıyor!

Kaynak: www.chip.com.tr