Mobil Cihazlara Uygulama Geliştirme Platformları

M@XToR
26-01-2021, 13:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

Yeni Kitabım “Mobil Cihazlara Uygulama Geliştirme Platformları ve Dilleri” Kitap yurdu sitesinde satışa sunulmuştur: Kitap Yurdu Bağlantısı. Kitabın amacı hızla gelişen ve hayatımıza giren mobil cihazlar için gerekli programlama platformları konusunda interaktif ortamlarda Türkçe kaynak oluşturmak sunmaktır. Geleceğin programlama dünyasında ülkemiz yazılımcılarının yerini almasını sağlamak ve yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak bu alanlardaki istihdam kapasitesinin artışına yön vermek ve girişimciliği artırmaktır.

IOS, Android ve diğer mobil işletim sistemi kullanan cihazlar için uygulama geliştirme eğitimleri ile mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyenler için gerekli platformları ve yazılım dillerini tanıtmak kitabın asıl amaçları arasındadır.

Söz konusu uygulama geliştirme platformlarının seçiminde çeşitli ölçütlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunlar; mobil cihazların işletim sistemi (Android, IOS, Microsoft vb.), platformda kullanılan yazılım geliştirme dili (C, Swift, Java vb.), platformun çalışma şekli (çevrim içi veya çevrimdışı), platformun ücretli ya da ücretsiz olması gibi sıralanabilmektedir. Bu kitapta mobil uygulama geliştirmekte kullanılan elliden fazla çerçeve, ondan fazla geliştirme platformu ve editör incelenmiş, öğrenme olanakları, süreleri, avantajları ve dezavantajları karşılaştırılmıştır.

Ayrıca karşılaştırılması yapılan platformlarla başlangıç seviyesinde uygulama tasarımları yapılarak mobil programlamaya başlayacak kişilere yol gösterici bir kaynak oluşturulmaya çalışılmıştır.