Mobil dünyada Tizen fırtınası kopacak!

CHIP Online
16-02-2014, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung'un, Android ve iOS'a rakip olarak geliştirdiği Tizen işletim sisteminden dev adımlar!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mob ... -kopacak_45414.html

Resimlerle: Samsung'un gövde gösterisinden kareler

Mobil dünyaya yeni bir oyuncu olarak katılmayı bekleyen Tizen işletim sistemi, Samsung ve Intel'in ardından, 15 yeni telefon üreticisinin ve iki GSM operatörünün desteğini alarak yine hız kazandı. Hatırlanacağı gibi işletim sistemine sahip olancağı söylenen ilk telefonlar, geçtiğimiz günlerde şok bir kararla ertelenmiş, bazılarına göre de, karlı bir iş olmadığı için iptal edilmişti.


Önümüzdeki günlerde başlayacak MWC 2014 etkinliğinde ilk Tizen'li telefonların görücüye çıkması beklenirken Linux tabanlı mobil işletim sistemine destek veren şirketlerin sayısı 51'e yükseldi. Destekçilerin arasında, Huawei, LG ve Panasonic de yer alırken, Orange, Vodafone ve SK Telecom da GSM operatörleri arasında yer alıyor. Çinli telefon üreticisi ZTE de Tizen'li telefonlar üreteceğini açıklayarak Tizen'e büyük destek vermiş bulunuyor. Özellikle, Vodafone gibi dünyanın pek çok ülkesinde müşterilerine düşük ücretle telefon satışı yapan operatörlerin Tizen'e destek vermesinin, yeni mobil işletim sisteminin hızla yaygınlaşması beklentisini doğuruyor.


Bu arada Samsung gibi önemli bir telefon üreticisinin de MWC 2014'de Zeke ismini verdiği bir Tizen telefonu tanıtması bekleniyor. Ancak, Samsung'un veya diğer üreticilerin büyük gelir kaynağı olan Android telefonlardan kısa sürede vazgeçmesi beklenmiyor. Yine de büyük firmaların Tizen desteği, mobil dünyada tüm dengeleri değiştirecek gibi görünüyor. İlk aşamada ise, küçük bir pazar payına sahip olan Windows Phone'un, Tizen'in alacağı pazar payı ile büyük kan kaybedebileceği şüphesi güçleniyor. 

Tüm Konu: Mobil dünyada Tizen fırtınası kopacak!

Resimlerle: Samsung'un gövde gösterisinden kareler

Kaynak: www.chip.com.tr