Mobil işletim sistemine ikinci ekran desteği

CHIP Online
09-10-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android'in ChromeCast'i ve iOS'un AirDrop'undan sonra, benzer bir teknoloji bakın kimden geliyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mob ... -destegi_42927.html

Resimlerle: Firefox işletim sistemi testte!

Google ChromeCast ile Apple ise AirPlay ile kendi işletim sistemlerini kullanan mobil cihazların ekranlarını televizyon ekranına yansıtabiliyordu. Şimdi, Mozilla da kendi mobil işletim sistemi Firefox OS için benzer bir çözüm üzerinde çalıştığının altını çizdi.


Mozilla'dan Mark Finkle, Twitter üzerinden paylaştığı bir fotğrafta, elinde tuttuğu telefonun ekranının aynen televizyona yansıtılabildiğini gösterdi. Böylece Firefox OS kullanıcılarının yakın zamanda, mobil cihazlarının ekranlarını, daha geniş ekranlar üzerine yansıtabilecekleri ortaya çıktı.


Bu işlem, mobil cihazlar üzerinde çalışan videoları televizyon üzerinden seyretmek için ideal çözüm oluşturuyor. Ayrıca kullanıcı isterse mobil cihazına klavye ve fare bağlayarak, büyük ekranlı televizyonu üzerinden mobil cihazını daha kolay da kontrol edebiliyor.


Mozilla da bu ekran görüntüsü üzerine oluşan sorulara cevap vermek için, ikinci ekrana görüntü yansıtmak üzere bir çalışma yaptıklarını onayladı. Ancak konu hakkında herhangi bir detay henüz ortaya çıkmış değil...


 

Tüm Konu: Mobil işletim sistemine ikinci ekran desteği

Resimlerle: Firefox işletim sistemi testte!

Kaynak: www.chip.com.tr