Mobil oyunlara yeni bir boyut

CHIP Online
17-04-2014, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Birçok PC oyunun yükünü sırtlarında taşıyan Unreal 4 grafik motoru, bu platformu da içine alıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mob ... ir-boyut_46561.html

Resimlerle: 2013'ün en iyi 23 sosyal oyunu!

Windows Phone ve Windows RT platformları, özellikle son iki yıldaki grafiklerine baktığımızda, tam anlamıyla ilerleme kaydetmişler diyebiliriz. Özellikle Nokia ve Windows arasındaki anlaşma ile resmen satışları katlanan platformlar, bugün halen kendilerini geliştirmeye devam ediyorlar.


İşte biz tam bu Windows Phone işletim sistemi çılgınlığına kapılmışken, Epic Games'den gelen yeni bir haber ile sistemin potansiyeli resmen kat be kat arttı. Öyle görünüyor ki günümüzde en çok kullanılan grafik motorlarından birisi olan Unreal Engine 4, yakın zamanda mobil Microsoft platformlarında boy gösterecek. Açıklamanın kaynağıysa Epic Games'in kurucu ortaklarından ve CEO'su olan Tim Sweeney'den geldi. Konu hakkında uzun bir açıklaması bulunan CEO'un dikkat çeken sözleri şu şekilde basına yansıdı; "WinRT ve API desteklerini mobil sistem üzerinde uygulamaya geçirmek için bir süredir çalışıyoruz ve Windows Phone desteğini sunacağımız daha ilk etaptan belliydi; nitekim yüksek kalitede bir uygulama üretmemiz birazcık zor gözüküyordu. Şimdiyse tüm gücümüzü iOS ve Android'in devasa boyutlardaki pazarlarına yönlendirdik. WP gibi diğer platformlara sıçrama yapmadan önce bu iki dev ismi doyurmamız gerekiyor ama bir sonraki hedef WP platformu."


Özetlemek gerekirse, ilk olarak iOS ve Android işletim sistemlerine uğrayacak olan Unreal 4 grafik motorunun bir sonraki durak noktası WP platformu olacak.  

Tüm Konu: Mobil oyunlara yeni bir boyut

Resimlerle: 2013'ün en iyi 23 sosyal oyunu!

Kaynak: www.chip.com.tr